85.000 TL'ye hangi R7 7800X3D sistem tercih edilmeli?

Bütçe
75000
SSD'yi Renegade, ekran kartını Sapphire Pulse yapması lazım sanki.

Renegade olabilir Exceria Pro'nun fiyatı gereksiz artmış. Ekran kartı konusunda Pulse'ye 35k vermem 1K daha koyar Nitro+ alırım.

Teşekkürler arkadaşlar. Sistemi bilerek Akakce'den toplamadım çünkü oradan en uygun fiyatı baz alarak topladığımızda bazı satıcılar rezalet derecesinde oluyor. İyi bir satıcıdan alınca zaten Akakce'nin bir mantığı kalmıyor. Kendim de toplarım ya da Tebilon'dan montaj yaptırtabilirim fark etmiyor ama hazır sistem almayacağım.

Teşekkürler arkadaşlar. Sistemi bilerek Akakce'den toplamadım çünkü oradan en uygun fiyatı baz alarak topladığımızda bazı satıcılar rezalet derecesinde oluyor. İyi bir satıcıdan alınca zaten Akakce'nin bir mantığı kalmıyor. Kendim de toplarım ya da Tebilon'dan montaj yaptırtabilirim fark etmiyor ama hazır sistem almayacağım.
Teşekkürler, online oyun oynadığım için 3D işlemci düşünüyorum.

Hocam benim derdim 85K'ya mâl edebileceğim bir sistemi 72K'ya toplarsam kötü olur mu. 91K'ya toplamayacağım, ayrıca 9900X istemiyorum.

İyi bir anakart pcle 5 destekli - R7 9800X3D - RTX 5070 - 6000 CL 28 2 x 16 gb ram - Yapabilirsen pcle 5 destekli 1 tb m2 ssd (Allah yardımcın olsun
Bütçe artarsa ve akakce üzerinden parça parça alırsam f/p 9800x3D + 5070 veya 7800x3D + 5070Ti olur sistem hocam. Ama 72K'ya Tebilondan konuda ekran görüntüsü olan sistemi toplayabiliyorum, parçaların hepsi de iyi sadece anakart mATX ona içim sinmiyor ama yapacak bir şey yok. Anakarta upgrade yapmak yerine o sistemi 9800x3D'ye çekerim mesela.

SSD ve RAM hariç güzel sistem hocam fakat 9070XT'ye ısınamıyorum, her gün yeni bir sorun çıkıyor. Ayrıca AMD'nin o rezalet yazılımını kullanmamak için 5070'i 9070XT'ye tercih etmek üzereyim. Benim aklımdaki nokta +12K masraf yapmak yerine konudaki sistemi 72K'ya almak aslında.

72K'ya konuda belirttiğim sistemi toplayabiliyorum zaten. Bu sistemdeki bileşenler pek sağlam değil, 5070Ti işin artısı sadece ama + ve - olarak birbirini dengelemiyor hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
72K'ya konuda belirttiğim sistemi toplayabiliyorum zaten. Bu sistemdeki bileşenler pek sağlam değil, 5070 Ti işin artısı sadece ama + ve - olarak birbirini dengelemiyor hocam.

Sizin 72K'ya topladığınız sistem 5070 benim önerdiğim sistem 5070 Ti, hangi bileşen sağlam değil?

İşin artısı dediğiniz fark 12.000 TL.

Sizin 72K'ya topladığınız sistem 5070 benim önerdiğim sistem 5070 Ti, hangi bileşen sağlam değil?
Anakartın soğutmaları yeterli değil, giriş seviyesi B çipsette Asus Prime veya Gigabyte tercih ediyorum, mosfet soğutmaları daha iyi.
Ramler CL36, 3D sistemde böyle bir RAM saçmalık olur, microstutter yaşamak istemiyorum.
SSD'de DRAM yok.
Sıvı soğutma BitFenix bir de üstüne 240mm.
Sırf biraz daha fazla FPS alabilmek için bu eksileri görmezden gelmek saçma olur.

MOSFET olarak gayet yeterli, 90W çeken işlemci için 15 faz çok fazla bile.

CL36 ile CL30 RAM arasında performans farkı olmayacak, size bir şey kazandırmayacak.

Birfenix cube başarılı bir sıvı soğutmadır.

Edeceğiniz kar ile istediğiniz DRAM'i olan SSD'yi 2. Slot için alabilirsiniz.

SSD ve RAM de iyidir hocam endişen olmasın. 9070XT'yi stok ayarlarda kullanacaksan herhangi bir sorun çıkmayacak. 6 yıldan fazladır kullanıyorum. Bilinçli herhangi bir kullanıcının AMD ile sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

CL36 ile CL30 RAM arasında performans farkı olmayacak, size bir şey kazandırmayacak.

Hayat sadece FPS'ten ibaret değil, benim için stabilite daha önemli. Microstutter istemiyorum, ve ayrıca aralarında dağlar kadar fark var.
Birfenix cube başarılı bir sıvı soğutmadır.

240mm.

MOSFET olarak gayet yeterli, 90W çeken işlemci için 15 faz çok fazla bile.

Yeterli değil, risk almaya gerek yok. Asus Prime ile aralarında fiyat farkı neredeyse yok.

Ben her türlü tweaki yapıyorum, interrupt policyleri bile ayarlıyorum fakat 9070XT biraz şans işi gibi geliyor bana. 5070'lerin fiyatları da düşmeye başladı, 5070Ti ile aralarında çok büyük fark da kalmadı. Ya sistemden biraz kısıp veya bütçeyi artırıp 5070Ti alırım ya da daha ucuza işi kapatmak için 5070 alırım gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…