SSD için Renegade fiyatına bakmadım doğrudur. Gigabyte pek tercih edilmiyor ama frekans değerleri üst segmentlere yakın. Performansında da aşağı kalmıyor. Ayrıca Gigabyte soğutma performansıda Pulse modeline göre çok daha iyi ve sessiz.
Ben her türlü Tweak'i yapıyorum, interrupt policyleri bile ayarlıyorum fakat 9070XT biraz şans işi gibi geliyor bana. 5070'lerin fiyatları da düşmeye başladı, 5070 Ti ile aralarında çok büyük fark da kalmadı. Ya sistemden biraz kısıp veya bütçeyi artırıp 5070 Ti alırım ya da daha ucuza işi kapatmak için 5070 alırım gibi geliyor.
SSD için Renegade fiyatına bakmadım doğrudur. Gigabyte pek tercih edilmiyor ama frekans değerleri üst segmentlere yakın. Performansında da aşağı kalmıyor. Ayrıca Gigabyte soğutma performansıda Pulse modeline göre çok daha iyi ve sessiz.
Yani yapılan sistemde ya işlemciden kısıp ekran kartına yatırım yapacaksın ya da ekran kartından kısıp işlemciye yatırım yapacaksın.
Bana göre 7800x3D ile 9800x3D arasında çok aşırı fark yok. 5070Ti fiyatları da düşmeye başlarsa her türlü yükseltirim. Diğer türlü 72K'ya bu işi kökten çözmek daha mantıklı geliyor.
Nasıl sağlanır? Açıklayın da öğrenelim hocam. Ram timingleri düzgün olmadıktan sonra micro stutterlardan kurtulma şansınız yok. İsterseniz 9950x3D takıp ekstrem overclocklar yapın, yine de düzelmez. Hele ki daha güçlü ekran kartıyla hiç düzelmez.
Bana göre 7800X3D ile 9800X3D arasında çok aşırı fark yok. 5070 Ti fiyatları da düşmeye başlarsa her türlü yükseltirim. Diğer türlü 72K'ya bu işi kökten çözmek daha mantıklı geliyor.
2K ya da 4K da çok fark göremezsin sıcaklık değerlerinde farklılıklar kesinlikle var. PNY 39k civarına kadar düşmüştü belki tekrar düşer takipçisi olun.
Nasıl sağlanır? Açıklayın da öğrenelim hocam. RAM timingleri düzgün olmadıktan sonra Micro stutterlardan kurtulma şansınız yok. İsterseniz 9950X3D takıp ekstrem overclocklar yapın, yine de düzelmez.
Son 2 yıl içerisinde çevreme 7 tane AM5 sistem topladım, stabilite işinden anlamıyorum, toplayıp atıyorum sistemleri ne yaparlarsa yapsınlar, RAM timing de dünyanın en boş işi onu da belirteyim.
Son 2 yıl içerisinde çevreme 7 tane AM5 sistem topladım, stabilite işinden anlamıyorum, toplayıp atıyorum sistemleri ne yaparlarsa yapsınlar, RAM timing de dünyanın en boş işi onu da belirteyim.
Böyle yaptığınız için zaten önerinizi pek dikkate almadım, hazır kasa atmanızdan belliydi. Konuda sadece tecrübeli arkadaşlar yanıtlasın diye belirttim ama yapacak bir şey yok herkes okumuyor.
Böyle yaptığınız için zaten önerinizi pek dikkate almadım, hazır kasa atmanızdan belliydi. Konuda sadece tecrübeli arkadaşlar yanıtlasın diye belirttim ama yapacak bir şey yok herkes okumuyor.
DRAM'li SSD 1000TL daha pahalı. Attığınız MSI anakart ile benim söylediğim anakartın arasında çoğu sitede 100-200TL oynuyor ya da oynamıyor. 1200TL'ye 5070Ti upgrade yapabiliyorsam zaten hiç sıkıntı yok.
5070 ile 9800X3D bir sistem alıp gelecekte yükseltmek de mantıklı olabilir, AMD açıkçası 9070XT biraz toparlanması gerek, 6000 ve 7000 serisinde olmayan sorunlar 9000 serisinde fazlasıyla var, bütçeyi 90k gibi fiyatlara çıkarıp bir daha kasayı güncellemeden de uzun yıllar kullanılabilir, örneğin 5070 Ti ve 9800X3D gibi.
5070 ile 9800X3D bir sistem alıp gelecekte yükseltmek de mantıklı olabilir, AMD açıkçası 9070XT biraz toparlanması gerek, 6000 ve 7000 serisinde olmayan sorunlar 9000 serisinde fazlasıyla var, bütçeyi 90k gibi fiyatlara çıkarıp bir daha kasayı güncellemeden de uzun yıllar kullanılabilir, örneğin 5070 Ti ve 9800X3D gibi.
NZXT C750 de 2 tane 8 pin çıkışı var. 5070 Ti'ın dönüştürücüsü ise 3 tane 8 pin ile çalışıyor. Uyumsuz bir sistem olmuş. NZXT C750'nin 2025 sürümü olsaydı kullanılabilirdi ancak. Fakat oda türkiyeye gelmedi sanırım.