Selam.
Arkadaşıma böyle bir hazır sistemi özelleştirerek kasa topladım anakart ve sıvı soğutmalara pek hakim değilim açıkçası. Bütçesi 80-85 bin TL arası sizce iyi mi veya başka tavsiyeniz olur mu? RTX 5070 ve Ryzen 7 7800X3D'de tamam gibiyiz.
Selam.
Arkadaşıma böyle bir hazır sistemi özelleştirerek kasa topladım anakart ve sıvı soğutmalara pek hakim değilim açıkçası. Bütçesi 80-85 bin TL arası sizce iyi mi veya başka tavsiyeniz olur mu? RTX 5070 ve Ryzen 7 7800X3D'de tamam gibiyiz.
Selam.
Hocam bütçenizi biraz arttırsanız bayağı bilindik markalardan dizersiniz, benim kendi sistem özelliklerim şöyle mesela;
PNY RTX 5070 Ti ARGB OC.
NZXT h series H9 Flow, NZXT C1200 PSU.
(İtopya da kampanya da aldığım için uygun siz başka tercih edebilirsiniz, eğer kasayı ve psuyu biraz daha düşük tutarsanız, X3D işlemci alabilirsiniz.)
Benim eklediğim özelliklere göre özelleştirebilirsin. Ama şunu unutma; ram uyumluluğu, sıvı soğutma radyatörünün sığması veya sığmaması gibi küçük etkenleri çok iyi araştır. Hiçbirinin garantisini vermiyorum uygundur diye.
Selam.
Hocam benim de sizinki gibi baş parçalar aynı -CPU, GPU- falan; ben 32 GB almak yerine tek modüllü 24 GB aldım. Oyunlarda taş çatlasın 20 GB RAM kullanılıyor zaten. Arada 3.000 TL fark kalıyor ona da GPU’yu iyileştirirdim.