@abuzer komurcu, yine çok yüzeysel oldu ancak ben yine de cihazları neden tercih edebileceğinizi anlatayım.
Öncelikle, X7T - 5070 cihazı baz alalım. 8 GB Modeli bu arada karışıklık olmasın.
Neden bu cihazı tercih etmelisiniz, garanti servisleri ülkedeki en iyi servis diyebilirim. Forumda da Ekşisözlük üzerinde de oldukça fazla olumlu geri dönüşleri var. Bir kaç sıkıntı tabii ki yaşanabilir çünkü GameGaraj bile serinin bu kadar tutacağını düşünmemiştir. Onun dışında cihazın özelliklerine gelelim.
8 E-Core, 8 P-Core olmak üzere 16C/24T yapıda bir işlemci var içerisinde. Bu çoklu işlemlerde işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bunun yanında 30 Mb Intel Smart Cache ile geliyor bu da yine bütçede alınacak modeller arasındaki iyi Cache değerlerinden birisi. GPU kısmına gelelim. 115W TDP değerine sahip 8 GB 5070m'den bahsediyoruz. Tek sıkıntısı 8 GB olması olabilir, ancak ne kadar para o kadar köfte. Cihazın 32 GB RAM 1 TB SSD ile gelmesi de onu optimum bir tercih yapıyor. Soğutması da keza iyi. Eksileri yok mu? Tabii ki var. 8 GB VRAM'e karşın 2.5K panel ile gelmesi, cihazın yan taraflarında fan çıkışı olmaması ve içerisinde barındırdığı CPU modelinin PL4 değeri olarak 157W çekebiliyor olması. Çok yüksek bir değer bu. Size önerim bu cihazı aldıktan sonra 70-80W civarına CPU Watt limiti atmanızdır.
Sırada F16 - 5060 cihaza bakalım.
Bu cihazın işlemcisi yukarıda GameGaraj X7T ile yazdıklarımı tamamen kapsıyor. O yüzden orayı kısa keseceğim. Bu cihazın artısı malzeme kalitesi olarak GameGaraj cihaza fark atıyor olması. Metal bir kasası var, soğutma bloğu başarılı bir model. 8 GB VRAM olduğu için WQXGA değil de WUXGA panel var. Aslında hak ettiği değer bu yani. Benim X7T - F16 arasında tercihim F16 olurdu çünkü "Optimum" olmaya en yakın cihaz modeli bu.
Gelelim bir de A16 cihaza.
Eğer ki F16 - X7T - A16 arasında kalsaydım benim tercihim bu cihaz olurdu. Cihazın içerisindeki CPU çok verimli bir model. Fazla yoruma gerek yok bu konuda. Batarya performansı konusunda hem F16 hem de X7T'ye gözle görülür fark atıyor. CPU modeli diğerlerinin aksine 8C/16T yapıda.
Kısacası, benim tercihimi soracak olursanız A16 alın, RAM ve SSD takviyesi yapın kullanın. Pişman olmazsınız.