9.000 TL'ye ASUS VG259QM5a yerine 27" 240 Hz görüntü kalitesi yüksek oyuncu monitör önerisi

Bütçe
9.000 TL

nwphem

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir monitör arayışındayım ve tecrübelerinize, önerilerinize ihtiyacım var.

Aradığım temel özellikler:

• 27 inç boyut.
  • Düz (flat) panel.
  • En az 240 Hz yenileme hızı.
  • Maksimum bütçe: 9.000 TL.
Valorant ve CS2 gibi rekabetçi FPS oyunları oynuyorum, bu yüzden akıcılık benim için şart. Ancak en önemli kriterim görüntü kalitesi ve renk doğruluğu. Sadece oyun için değil; film, dizi ve günlük kullanımda da ekranın doğal görünmesini istiyorum. Halihazırda harici bir monitör standım olduğu için alacağım cihazın kendi ayağının ergonomik olup olmaması benim için kritik değil.

Kısa süre önce ASUS TUF VG259QM5a 24.5" 240 Hz satın aldım ancak iade etmek durumunda kaldım. Hareket performansı ve akıcılığı gerçekten çok iyiydi fakat renkler bana fazla yapay geldi. Özellikle kırmızılar ve yeşiller aşırı doygundu; genel görüntü sanki üzerine bir filtre uygulanmış gibi duruyor, gerçekçi hissettirmiyordu. Uzun süre denememe ve ayarlarla epey uğraşmama rağmen istediğim doğal görüntüyü elde edemedim. Bunun dışında monitörde belirgin ışık sızmaları (backlight bleed) da vardı. Özellikle siyah ekranda ve karanlık ortamlarda çok dikkat çekiyordu, bu da iade kararımda etkili oldu.

Bu tecrübeden sonra yeni monitörde önceliklerim şunlar:

• Doğal ve doğru renkler.
  • Düşük ghosting.
  • Güçlü genel görüntü kalitesi.
  • Minimum ışık sızması.
    FPS oyunlarında iyi performans.
Kendi araştırmalarım sonucunda bütçeme uygun şu modelleri listeme ekledim:

• ViewSonic 27" VX2779A-HD-Pro (1 ms, 240 Hz, IPS)
  • Samsung 27" Odyssey G4 LS27HG402euxuf (1 ms, 240 Hz, IPS)
  • Samsung 27" Odyssey G4 LS27HG402euxuf (1 ms, 300 Hz, IPS)
  • Samsung 27" Odyssey G4 LS27BG400euxuf (1 ms, 240 Hz, IPS, HDR10, G-Sync)
  • LG 27" 27G440A-B (1 ms, 240 Hz, IPS)
  • Lenovo Legion 27-10 (68C5gac4tk - 0.5 ms, 240 Hz, IPS)
  • Dell SE2726HG (0.5 ms, 240 Hz, IPS)
  • Gigabyte G27F2 (1 ms, 240 Hz, IPS)

Neden 27 istiyorsun bilmiyorum ama 24. 24.5 tercih etmen daha iyi olur. Pixel yoğunluğu daha fazla görüntüde 27'e göre netlik daha iyi. Deneyim yapabileceğiniz bir yer var ise, şiddetle tavsiye ederim. Sonra 27 aldım görüntü bulanık görünüyor tecrübesini yaşarsınız 1080p de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…