Merhaba arkadaşlar.
9. sınıfa geçtim ve matematik konusunda ciddi anlamda zorlanıyorum. LGS'de de beni en çok batıran ders matematik oldu.
Asıl sorun şu: Soruyu okuyorum, ne yapacağımı bir türlü anlayamıyorum. Bazen uzun uzun uğraşıyorum ama hiçbir şey çıkmıyor. Sonra video çözümünü açıyorum ve çözümü görünce “Bu kadar basitmiş, ben bunu neden yapamadım?” diyorum. Bu durum o kadar canımı sıkıyor ki birkaç kez sinirden ağladığım bile oldu.
Matematik yapamadıkça kendime olan güvenim de düşüyor. Özellikle soru çözerken beynim resmen kilitleniyor. Çözümü görünce anlayabiliyorum ama aynı tarz soru önüme tekrar geldiğinde yine yapamayabiliyorum.
9. sınıfta daha da zorlanmaktan korkuyorum. Matematiği gerçekten öğrenmek ve bu durumdan kurtulmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Benzer şeyi yaşamış veya sonradan matematiğini düzeltebilmiş olanlar varsa, nasıl çalıştığınızı ve neyin gerçekten işe yaradığını anlatabilir misiniz? Özellikle “soruyu okuyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum” sorununu nasıl aştığınızı çok merak ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.