Benim önerim bu bütçede bu model olur:
Acer Nitro 18 NH.QYFEY.001 Ryzen AI 9 365 16GB 1TB SSD RTX5070Ti-12GB 165Hz 18 WQXGA Dos Taşınabilir Bilgisayar ürününü idefix kalitesiyle satın almak için hemen tıklayın! Tüm Gaming Notebook / Laptop ürünleri için idefix`i ziyaret edin.
AI 9 365 işlemci kullanıcılar tarafından pek tanınmıyor. Bu işlemci yeni nesil Zen 5 tabanlı Strix Point ailesinden geliyor. 10 çekirdek ve 20 izlek yapısına sahip ve 5.0 GHz'e kadar boostlayabiliyor. Oyun tarafında 2K deneyimi rahatlıkla besler. Bu performansın yanında bir de bu işlemcinin verimliliği söz konusu. 4 nm üretim süreci ve 15-54 W çalışma aralığı sayesinde pil tüketimi ve sıcaklık konusunda HX serisi canavarlar kadar agresif değil.
Ekran kısmında ise 18 inç olması deneyimi zenginleştiriyor. Ekranının büyük olması dolayısıyla kasa da büyük. Bundan ötürü soğutma blokları daha geniş. Bu model önceki Nitro serilerinden daha başarılı soğutma anlamında.
Batarya kısmında da 90 WH pil kullanılmış, gayet yeterli.
Eksileri nedir peki? 16 GB RAM çok cimri kalmış. 32 olabilirdi ama bütçe biraz arada kalmış. Üstüne 10.000 TL gibi bir sayı koyabilirseniz 9955HX'li Game Garaj'lar var. Linkini atacağım.
Son olarak ağır bir cihaz. 3 KG dolaylarında. Sizin için sıkıntı olur mu bilemedim.
Game Garaj:
Eğer 2K oyun deneyimi sizin için kesin bir koşul değilse bütçeyi biraz aşağı çekip bu modele de bakılabilir, en azından paranın birazı da cebinizde kalır: