90.000 TL gaming laptop önerisi

Bütçe
90.000-95.000 TL
Yer
EGE
Masaüstü önermeyin, masaüstü cihazımı satıp yurt dışına çıkacağım, o yüzden mobil olmak önemli. Kısaca istediğim özellikler sessiz ve güçlü bir makine olması, Blender gibi programları üst seviyede kullanabilmek.
2K oyun deneyimi sağlayabilmesi ve genel günlük kullanımda iş görmesi.

Servis konusunda da önemli, desteği sağlam olsun. Bütçeyi arttıramıyorum, 1-2K olabilir, fazlası değil.
@mortem.dll
Bu konularda bilgilisiniz hocam sizin de tavsiyenizi almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim önerim bu bütçede bu model olur:

AI 9 365 işlemci kullanıcılar tarafından pek tanınmıyor. Bu işlemci yeni nesil Zen 5 tabanlı Strix Point ailesinden geliyor. 10 çekirdek ve 20 izlek yapısına sahip ve 5.0 GHz'e kadar boostlayabiliyor. Oyun tarafında 2K deneyimi rahatlıkla besler. Bu performansın yanında bir de bu işlemcinin verimliliği söz konusu. 4 nm üretim süreci ve 15-54 W çalışma aralığı sayesinde pil tüketimi ve sıcaklık konusunda HX serisi canavarlar kadar agresif değil.

Ekran kısmında ise 18 inç olması deneyimi zenginleştiriyor. Ekranının büyük olması dolayısıyla kasa da büyük. Bundan ötürü soğutma blokları daha geniş. Bu model önceki Nitro serilerinden daha başarılı soğutma anlamında.

Batarya kısmında da 90 WH pil kullanılmış, gayet yeterli.

Eksileri nedir peki? 16 GB RAM çok cimri kalmış. 32 olabilirdi ama bütçe biraz arada kalmış. Üstüne 10.000 TL gibi bir sayı koyabilirseniz 9955HX'li Game Garaj'lar var. Linkini atacağım.

Son olarak ağır bir cihaz. 3 KG dolaylarında. Sizin için sıkıntı olur mu bilemedim.

Game Garaj:

Eğer 2K oyun deneyimi sizin için kesin bir koşul değilse bütçeyi biraz aşağı çekip bu modele de bakılabilir, en azından paranın birazı da cebinizde kalır:

Son düzenleme:
Önerileriniz gayet açık ve net hocam fakat Gamegaraj ve Acer tarafında servis çok sıkıntılı deniyor. Cihaz olarak Asus tarafı daha sıcak bakıyorum ama yine de bu bütçede Asus 5070 Ti cihaz yok zaten.

2K oyun istememin sebebi, kaldığım odada ekstra monitör takıp geldiğimde bağlar, keyif yaparım. O yüzden düşündüm, yoksa 1080p artık çamur gibi geliyor gözüme. Şu anda da 4K monitör kullanıyorum, oradan 1080p'ye düşmek kötü etkiler beni.

Game Garaj’ın servisi sorunlu olmadığı gibi, o üç marka arasından aslında en iyisi. Onun haricinde, yukarıdaki laptopun o bütçe için bir rakibi yok gibi duruyor.
Acer’ın servisi eskiden en vasat olanıydı ama son zamanlarda değiştiği söyleniyor, tam bilemiyorum. Asus ise servis kalitesi anlamında bu ikisinin tam ortasında yer alıyor.

Son düzenleme:
Maalesef bu bütçelerde ASUS 5070 Ti bulunmuyor.

2K konusunda da size hak veririm. 4K ekrandan birden downgrade yemek kötü hissettirebilir.

Bu arada bu bütçede arkadaşların dediği gibi Acer'in rakibi yok. Servis kısmı vasat orası ayrı konu. Game Garaj ise servis konusunda çok da kötü değiller. Hatta iyi bile diyebilirim. Bütçeye bir 10.000 TL ekleyebilirseniz 9955HX'li Game Garaj'ı almanızı öneririm.

O işlemciye değer mi diyorsunuz? Baya baktım, o modele sıcak çalışan bir cihaz olduğu söyleniyor. Sıcaklık genel ömür konusunda cihazı etkilemez mi? ThrottleStop vs. ile işlemci kısıtlasam, bu sefer tam performans alamayacağım.

O yüzden oraya çıkmak mantıklı gelmiyor. Şu an için 2 cihaz arasında kaldım: 9955HX GameGaraj Acer Nitro 18 5070 Ti.

Yurt dışına çıkacaksanız aslında oradan da bakılabilir, ancak oranın fiyatları şu an ne alemde tam bilemiyorum. Onun dışında, Acer'ın o modelinin çok fazla ısındığını şahsen düşünmüyorum; özellikle islemci wat değeri düşük ve kasası iyiydi diye hatırlıyorum ama sizin için tekrardan gözden geçirebilirim.

Klavye dizilimi vs. farklı bir de orada da baktım, pek seçenek bulamadım. Benzer fiyatta gördüm 1-2 ürün. TR gidip geleceğim için buradan olması daha fazla aklıma yattı. TR dizilim klavye iyi olur.

Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası. Cihaz zaten kendiliğinden PTM ile gönderiliyor, bu ekstra bir artı. Bunun dışında ısınsa bile dayanıyor, Throttle yemez. 9955HX'li Game Garaj alın bence.

PTM bakım aralığı nedir peki, çabuk deforme oluyor mu? Acer sıvı metal herhalde, o yüzden biraz ondan tedirginim. Kendim cihazı açtığımda sıkıntı olmasını istemem. Sürekli termal macun değişimi yapmıştım önceki laptoplarda, sıvı metal işine uzağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…