%92 malûl raporu olan anneye bakan kişinin askerlik muafiyeti için nasıl bir yol izlenmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vadbav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 208
  • Etiketler Etiketler
    askerlik

Vadbav

Başarılı
Arkadaşlar bir akrabamız var. Uzun süre önce babası vefat etti. 72 yaşında, 13 yıldır haftada 3 gün 4 saat diyalize giren, %92 malûl raporu olan bir annesi var. Aynı zamanda kemik erimesi de mevcut. Kuzenim haricinde annesiyle ilgilenebilecek başka bir yakını yok. Annesi günlük işlerini (market, çöp atma, temizlik vb.) tek başına yapamıyor ve diyaliz sonrası günlerde daha fazla ilgiye muhtaç hale geliyor.

Kuzenimin de ayak bileğinde platin var, 10–15 dakika o ayağını zorlarsa topallama başlıyor. Yaşı 32. Annesine bakmak zorunda kaldığı için askerlik vazifesini yerine getiremedi. Bu durum için bir belge alması gerekiyor ancak askerlik durumu bu süreci engelliyor gibi görünüyor.

İnternetten araştırdık ama pek anlayamadık. Burada bilgili ve tecrübeli insanlar olduğunu bildiğimiz için sormak istedik. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?

Öncelikle arkadaşım ile yaşadığım bir olayı paylaşayım. Sivilde gittiği hastane doğrudan muaf raporu veremedi. Bu nedenle askere gitmek zorunda kaldı. Askere gittiğinde durumu doktora anlattı, ayağındaki problemi ve önceki süreci açıkladı.

Doktor, ona 182'yi arayıp sağlık kurulu randevusu alması gerektiğini söyledi. Komutanı da onunla birlikte gideceğini belirtti. Oradaki doktorlar kişinin asker olduğunu bilerek aralarında karar verip “muaf” ya da “sağlam” raporu veriyorlar. Ancak arkadaşımın durumu muaf alma ihtimali yüksek bir durumdu.

Anladım hocam akrabamizda gidecek yakın zamanda annesinin malûl raporunu yenileyip. Önden bir bilgi almak istedik ne yapmamız gerek diye.

Askerlik şubesine gitmeden, net bir şey söylemek çok mümkün değil. Ama muaf olması muhtemel diye düşünüyorum.

Askerlik şubesine gitmeden, net bir şey söylemek çok mümkün değil. Ama muaf olması muhtemel diye düşünüyorum.
Evet birkaç yerde böyle dedi. Kronik Demir eksikliğide mevcut 2023 son ölçüm Demir değeri normali 13-17 olması gerekirken değer 7. Hemoroide bağlı kan kaybıda mevcut böyle anemilerde de muafiyet durumu güçleniyormuş.

Geçmiş olsun, zor şeyler. Özellikle kalp hastalarında, muafiyet durumlarına çok dikkat ediyorlar.

Geçmiş olsun, zor şeyler. Özellikle kalp hastalarında, muafiyet durumlarına çok dikkat ediyorlar.
Teşekkürler. Kan anemisi kalbide etkiliyor. Ağır demir eksikliği olduğu için kramplar, dinlenememe, hep yorgun hissetme, ufak bir efor da kalp atışı hızlanması, çabuk yorulma her şey mevcut 2019dan beri olduğu için kronik bir durum. Ayağıda sıkıntı 15 dk falan zorladığı zaman kronik ağrı oluyor ve topallama başlıyor. Annesinin durumuda yukarıda anlattığım gibi. Ev işleri yemek annesinin kişisel işleri her şey onun üstünde. Hele diyalize girip çıktığı günler bakıma daha çok ihtiyacı oluyor. Önemli olanda annesi zaten kadın tek başına ne yapacak adam gitse. Dışarı çıkıp ilacını yazdıramaz 1 öğün yerse 1 öğün hazırlayacak gücü olmaz.

Anladım hocam akrabamizda gidecek yakın zamanda annesinin malûl raporunu yenileyip. Önden bir bilgi almak istedik ne yapmamız gerek diye.

Anlıyorum tek yapması gereken askerdeki ayağını ve durumları söylemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…