Önceden 2'ye bölünmüş şekilde kullanmıştım, sonra nedense tek diskli olarak kullanmaya başladım ve halen de öyle kullanıyorum. Sizce 960 GB kapasiteli SSD'mi 2'ye bölmeli miyim?
Eskiden diski böler önemli dosyaları Windows çöker de format atarsak kaybetmeyelim diye diğer diske atardık ama günümüzde pek de gerek yok gibi Tek disk olarak kullan gitsin.
Bir getirisi yok. Zaten tek diski böldüğünden yaptığının dosyaları klasörlere ayırmaktan çok da bir farkı yok. Düzenleme için istiyorsan yapılabilir ama bu sefer de disklerin boyutunu sınırlandırmış olacaksın. Aslen bir eksisi yok, artısı da yok yani Onun yerine ikinci bir disk alıp oyun diski yapmak ya da daha ufak bir diski Windows'a ayırıp bu diskini oyun için kullanmak daha mantıklı gibi.
Ben senelerden beri bölerim. Önemli belgelerim vb ikinci diskte olur.
Sistem açılmayacak şekilde sorun çıkartırsa, yeni yükleme sonrası belgelerime ulaşabilirim.
Artı sistem tarafına oyun kurmam.
Artık hemen hemen her platformda oyun doğrulama yöntemi var.
Yeni yükleme sonrası, klasör gösterip doğrulatır ve oyunları tekrar yüklemeye uğraşmam.
Hatta 1 TB diskimin yanına 2 TB disk daha aldım. 2 TB diski de bölüp (400/1600) sistemi onun küçük bölümüne kurdum.
Diğer bölüme oyun kuruyorum.
Günümüzde gereksiz. Eskiden Windows sürekli eften püften sebeplerden çökerdi format atarken dosyalarımız gitmesin diye yapardık. Windows 10-Windows 11 sebepsiz yere çökmesi çok zor. Tek disk kullanın geçin. Özellikle normal bir çinko karbon vatandaşsanız.
Bir getirisi yok. Zaten tek diski böldüğünden yaptığının dosyaları klasörlere ayırmaktan çok da bir farkı yok. Düzenleme için istiyorsan yapılabilir ama bu sefer de disklerin boyutunu sınırlandırmış olacaksın. Aslen bir eksisi yok, artısı da yok yani onun yerine ikinci bir disk alıp oyun diski yapmak ya da daha ufak bir diski Windows'a ayırıp bu diskini oyun için kullanmak daha mantıklı gibi.