9800X3D ne kadara alınmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Isentropic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 366
  • Etiketler Etiketler
    9800x3d
22.600 TL'ye indirmişler uzun zamandır kullanmadığım kartım ile aldığım için limite takıldım maalesef . Değişeyim derken stok bitti. Kısmet olmadı.

Çok bir şey kaybetmiş sayılmazsınız ya vaaaav bir indirim değilmiş belliydi zaten. Bilgisayarcılar saldırmıştır.

Çok bir şey kaybetmiş sayılmazsınız ya vaaaav bir indirim değilmiş belliydi zaten. Bilgisayarcılar saldırmıştır.
Hocam aslında 165 HZ monitör kullanıyorum ama uzun ömürlü olsun ileride monitörü değiştiririm diye 7800x3D alayım dedim. Onun da fiyatı uçunca buna kadar geldim en iyisi kendi kalibreme göre 7700x ya da 9700x alayım hem para cebimde kalır sonra yükseltirim belki.

9700X çok mantıklı bu arada ben 3 ay önce 7800X3D 11.000e denk getirmiştim tray. Ne olduysa 3 ayda piyasayı salladı.

9800x3d 20k bandını geçmezse alınabilir aksi taktirde kazık. 9700X ile 9800X3D arasında %20-25 civarı performans farkı var ama %200 daha pahalı bir işlemci.

9800x3d 20k bandını geçmezse alınabilir aksi taktirde kazık. 9700X ile 9800X3D arasında %20-25 civarı performans farkı var ama %200 daha pahalı bir işlemci.
7800X3D'yi aynı konuda değerlendirirseniz sizce kaç liraya alınmalı? Performans olarak tam istediğim düzeyde bir işlemci.

7800X3D'yi aynı konuda değerlendirirseniz sizce kaç liraya alınmalı? Performans olarak tam istediğim düzeyde bir işlemci.

14.5-15k sınır diyebilirim. 7800X3D %14-15 civarı daha güçlü. 2.5k fiyat farkını geçerse pek tatmin etmez. Hardcore Valorant ve CS2 oyuncusuysanız o zaman 3-4K fiyat farkına değebilir. AAA oyunlar için fark minimal düzeyde. 9000 serisi BIOS güncellemeleriyle toparladı zaten. 7800X3D'nin olayı daha fazla performansı daha ucuza vermesiydi. Stok olmadığı için fiyatlar uçtu alınabilirliği kalmadı. Tabii bütçe 20k altındaysa ve CS2 gibi oyunları hardcore oynamak isteyen tayfadan biriysen hala alınabilir bir işlemci. 360Hz'nin hakkını verebilmek istiyorsan mecbur alacaksın.

Hocam hardcore FPS oyuncusu olmasam da Valorant ve CS 2'den ziyade, COD Black Ops 6 veya Spiderman oyunları gibi max FPS aralığının 100-200 FPS olduğu AAA oyunlarda attığı fark benim için daha önemli. Valorant ve CS 2 oyunlarını, elde edilecek milisaniyelik kazançların hayatıma etkisi olacak şekilde prof. düzeyde oynamıyorum. Ama tabi üst seviyede rekabetçi olarak oynuyorum. Zaten biraz da uzun ömürlü olsun istiyorum yoksa şu an için 9700x fazlasıyla yeterli çünkü 6800 XT ve 165 Hz bir monitör kullanıyorum.

1080p mi kullanıyorsunuz? Testlerin 4090 ve 1080p ayarlarda yapıldığını hatırlatmak isterim. %13-15 daha güçlü olabilir ama uygun koşullar sağlandığında bu şekilde. 6800XT ile kullandığınız zaman performans farkı %10'un altına düşecek. Özellikle 2K için alacaksanız performans farkı iyice azalır. Ben alırken fiyatı 13 bin TL olduğu için rakipsizdi. Şu an alacak olsam 9700X alır geçerim.

1440P kullanıyorum hocam. Haklısınız çoğu oyunda lowda oynamadığım sürece ekran kartım işlemcimi sınırlayacaktır zaten. 9700x için peki sizce almanın tam zamanı mı şu an 13k bandında görünüyor. Kusura bakmayın bir konu içinde çokça fazla soru sordum fakat yine de bağlantılı sayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…