9800X3D ve RTX 5080 / RTX 5070 Ti sisteme anakart önerisi

lordeux

Çalışkan

Anakartlar bunlar, sadece oyun oynayacağım. Bunlar arasından hangisi daha çok işime yarar, pahalı olanların diğerlerine göre ne artısı olur? Başka öneriniz varsa açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI'dan uzak dur güncel AMD işlemcileri kullanacaksan. X870 Tomahawk'dan çok çektim sonra Asus Rog B850 F Gaming'e geçtim. Dünya varmış:
Anladığım kadarıyla beyaz bakıyorsun. İlk olan B850-A Gaming'i öneririm. Diğerlerine oranla Clear Cmos tuşunun olması kolaylık ve arkada bol sayıdaki USB 3 girişinin olması iyi. Asus'un stabil biosları gerçekten stabil. MSI malesef bioslarında hangisinin beta hangisinin stabil olduğu ibaresini kaldırdı. MSI X870 Tomahawk'ın tüm biosları beta idi ve MSI forumunda ne zaman stabil bios çıkacak diye sorunca adamlar çözümü tüm beta ibarelerini kaldırarak çözdüler. AMD X800 anakartlarda MSI'dan kaçın. Kimi çıkar bende taş gibi çalışıyor der haliyle. Herhalde düzgün çalışacak ama sorun yaşayanların sayısı ve bu sorunların çözülmemesi asıl korkutucu olan.

MSI'dan uzak dur güncel AMD işlemcileri kullanacaksan. X870 Tomahawk'dan çok çektim sonra Asus Rog B850 F Gaming'e geçtim. Dünya varmış:
Anladığım kadarıyla beyaz bakıyorsun. İlk olan B850-A Gaming'i öneririm. Diğerlerine oranla Clear Cmos tuşunun olması kolaylık ve arkada bol sayıdaki USB 3 girişinin olması iyi. Asus'un stabil biosları gerçekten stabil. MSI malesef bioslarında hangisinin beta hangisinin stabil olduğu ibaresini kaldırdı. MSI X870 Tomahawk'ın tüm biosları beta idi ve MSI forumunda ne zaman stabil bios çıkacak diye sorunca adamlar çözümü tüm beta ibarelerini kaldırarak çözdüler. AMD X800 anakartlarda MSI'dan kaçın. Kimi çıkar bende taş gibi çalışıyor der haliyle. Herhalde düzgün çalışacak ama sorun yaşayanların sayısı ve bu sorunların çözülmemesi asıl korkutucu olan.
Ben düşük segment Asus Prime DDR5 bir anakartta bios kasması yaşamıştım berbat bir durumdu. MSI’yı resmen Turbox gibi kötülemişsiniz hocam.

Ben düşük segment Asus Prime DDR5 bir anakartta bios kasması yaşamıştım berbat bir durumdu. MSI’yı resmen Turbox gibi kötülemişsiniz hocam.
Kötü bir deneyim yaşadığı için. Genelleme yapması yanlış olmuş. X870-E carbon wifi kullanıyorum, en ufak bir problem yok 9800x3d ile. Fiyatlar biraz normale dönünce 9950x3d geçeceğim.

MSI'dan uzak dur güncel AMD işlemcileri kullanacaksan. X870 TomahawK'den çok çektim sonra ASUS ROG B850 F Gaming'e geçtim. Dünya varmış:
Anladığım kadarıyla beyaz bakıyorsun. İlk olan B850-A Gaming'i öneririm. Diğerlerine oranla clear CMOS tuşunun olması kolaylık ve arkada bol sayıdaki USB 3 girişinin olması iyi. ASUS'un stabil biosları gerçekten stabil. MSI maalesef bioslarında hangisinin beta hangisinin stabil olduğu ibaresini kaldırdı. MSI X870 Tomahawk'ın tüm biosları beta idi ve MSI forumunda ne zaman stabil BIOS çıkacak diye sorunca adamlar çözümü tüm beta ibarelerini kaldırarak çözdüler. AMD X800 anakartlarda MSI'dan kaçın. Kimi çıkar bende taş gibi çalışıyor der haliyle. Herhalde düzgün çalışacak ama sorun yaşayanların sayısı ve bu sorunların çözülmemesi asıl korkutucu olan.

Çok bilgili bir insan değilim , kasım ayında Ryzen 7 9800X3D 4080Super ekran kartlı sistem topladım, MSI anakartla çektiklerimi sayamam.

Kullandığım için önerebiliyorum. MSI ben de almamanı tavsiye ediyorum, kalitesiyle alakalı değil, servisiyle alakalı çok sorun var. Ben çok ekstrem bir sistem yapılmayacağı süre anakarta +15 vermenin çok mantıksız olduğunu düşünüyorum. A620 dahi 9. nesil işlemcileri besleyebiliyor. Bu işlemci ve ekran kartı için B850 veya X670 üstüne çıkılmamalı bence. X870'ler pahalı. Onun yerine aradaki farka M.2 2TB yapılabilir, ram 32 ise 64 yapılabilir vs.

Pek anlamam markadan falan ama benim de içimden asus geçiyordu, keza yorumlarda sana katılanlar olmuş. Teşekkür ederim yorumun için.

Kullandığım için önerebiliyorum. MSI ben de almamanı tavsiye ediyorum, kalitesiyle alakalı değil, servisiyle alakalı çok sorun var. Ben çok ekstrem bir sistem yapılmayacağı süre anakarta +15 vermenin çok mantıksız olduğunu düşünüyorum. A620 dahi 9. nesil işlemcileri besleyebiliyor. Bu işlemci ve ekran kartı için B850 veya X670 üstüne çıkılmamalı bence. X870'ler pahalı. Onun yerine aradaki farka M.2 2TB yapılabilir, ram 32 ise 64 yapılabilir vs.
SSD'yi 2TB olarak seçmiştim zaten ama Ram konusunda biraz kararsızım 32-64 arası - benim seçtiğim ürünlerde- 5k fiyat farkı bulunuyor ancak bazı arkadaşlar oyun odaklı 64e ihtiyaç olmadığını söylediği için finalde 32 olarak belirledim. Anakart konusunda da katılıyorum, bütçeyi 13 civarına çekip sanırım Asus Rog B850-A'yı tercih edeceğim. Önerin için teşekkür ederim.

Geri
Yukarı Alt