990 Pro SSD sistem CRITICAL_PROCESS_DIED hatası veriyor

TulparHAN

Uzman
Merhaba, sistem bilgileri.
  • Intel i7 8700K.
  • ASUS Maximus XI Hero Wi-Fi AC Z390 anakart.
  • ASUS STRIX GTX 1080 Ti O11g ekran kartı.
  • G.Skill Trident Z 8x4 32 GB RAM.
  • NZXT Kraken X62 soğutma.
  • Samsung 990 Pro 4 TB heatsink SSD.
  • Samsung 990 Pro 4 TB SSD. diğer disk hata verince bunu aldım.
  • Samsung 960 EVO 512 GB.
  • Samsung 850 EVO 512 GB.
990 Pro heatsink problem yaratınca 990 Pro normal modelini de aldım o da aynı problemi çıkarttı.
Yaşadığım problem, 960 EVO SSD üzerinde 3D mark testi yaparken hiçbir problem yok, fakat yeni almış olduğum 990 Pro üzerinde Windows 10'ya da Windows 11 fark etmiyor, 3D mark testi başlattığım zaman 1 dakika 40 saniye içinde "CRITICAL_PROCESS_DIED" "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" isminde hata alıyorum. Minidump kayıtları falan tutmuyor sistem çok hızlı kapanıp açılıyor, o yüzden olabilir.
Aynı sistemde 960, 850 EVO cihazlarında problem yok ama 990 Pro SSD'de problem yaşıyorum. Ben daha önce 980 Pro SSD için de problem yaşamıştım ve iade etmiştim. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mı?

RAM'lerimi Windows bellek diagnostic ile ve Memtest86 ile kontrol ettim ve hiçbir problem yok.

• 990 Pro'ya sadece oyunları aktardım.
  • 7 Days to Die oyunu 30 saniye sonra crash verdi.
  • Crash verdikten sonra oyunu geri 960'a taşımak istedim ve bu hatayı aldım "aşağıdaki uygulamalar için içerik taşınamadı. 7 Days to Die: Disk yazma hatası.
  • Bilgisayarı yeniden başlattım ve taşıyabildim.
  • Oyunda şehir içindeydim sanırım SSD yük binince bir şekilde hata veriyor. Bu 2. 990 Pro biri heatsink bu da normal modeli bende mi problem var anlayamıyorum.
Samsung Magician'dan önce performans sonra tekrar standart moda aldım ve oyun çalıştırdı.

Arkadaşlar çıldırmak üzereyim bilen birisi lütfen bana yardımcı olsun. Bu SSD'yi Windows 11 olarak kullanmak istedim ama bahsettiğim problemler çıktı. Şimdi depo disk olarak kullanmayı seçtim önce hata verdi şimdi çalıştırdı ve güvenemiyorum.

SSD yük başladıktan sonra kendini kapatıyor. Oyunları içine attım Windows başka bir Disk'de ama çözüm olmadı. Kendini kapatıp disk yönetiminde bile göstermedi.

Son düzenleme:
Alıntıla

Hocam bende de 990 Pro heatsink var. Bende de aynı sorunlar oluyor. Nasıl çözdünüz?

Ben çözemedim. Ama sürücülerle ilgili olmadığına emin oldum. Oyun depo diski olarak bile kendisini kapatıyor. Benim elimde şimdi 27 bin TL değerinde 2 disk var sanırım iade edeceğim

Sizin anakartınız nedir? Anakart gen 3 diye çalışmıyor diyenler bile oldu.
Bir çözüm bulursanız lütfen bana haber verin.

Benim anakarttaki de gen3'te ama bunların gen3'te sorunsuz çalışması gerekir zira kinstonda hiç böyle şeyler yaşamadım ki onu çok daha ağır yük altına soktuğum zamanlar oldu. Bu aygıt biraz kullanınca kayboluyor. Ya da Windows açılışta mavi ekran veriyor falan. PSU desem bir ssd ne kadar güç çekebilir? Bunu dememin sebebi SSD takılıyken bir keresinde ekran kartını görmeden açtı PC'yi. Sanki ya SSD ya gpu der gibi. 750w da az da değil. Bios dahil sürücüler güncel hep. Sadece biz de değil hocam bu ssdlerle ilgili heryerde bir şikayet var. Kronik bir sorun var ve çözülmüyor anladığım kadarıyla. İade alıyorlarsa bence edin. Ben iade süresini geçirdim. X670 bir anakart aldım. Gelince Pcie gen 4 ile deneyeceğim son defa ama bir fark olacağını sanmıyorum. Düzelme görürsem yazarım buradan.

Hocam sürücü ile ne alakası olabilir? Tak çıkar SSD konumuna getirdim sürücüye ihtiyacı bile yok. 2 SSD'yi de çarşamba gününe kadar düzeltemezsem iade edeceğim. Benim elimden gelen bir şey yok. HX1200i güç kaynağı kullanıyorum.
2. SSD konumuna getirin. Steam oyunu atın ama bende 7 Days to Die ve ıcarus oyunların da hata verdi. Bir de öyle deneyin.

3D mark testi mutlaka yapın time spy 1. deneme için hata alamazsanız 4-5 kere deneyin. SSD ısınmadan kapanıyor
Kronik problem olabilir ya da biz bir şeyleri ters yapıyoruz. 8 ay önce 980 Pro SSD aynısını yapmıştı.

3d mark'ın demo sürümüne baktım da storage benchmark ücretliymiş. Ya bendeki de zaten depo. Sistem kurulu değil. Ama dediğiniz gibi ısınmadan yapıyor olma olasılığı yüksek. Heatsink diye ekstradan para verdik bir de. Daha napalım yani. Sıvı soğutma takacak halimiz yok ssd'ye. Samsung bu haliyle nasıl satıyor bu ürünü anlamıyorum. Zibilyon tane şikayet var. Ucuz da değil ki abi bi 7800x3d işlemci parası.

Hocam ben heatsink modelini 14.070 TL düz modelini 12.900 TL'ye aldım.
Ben 3D mark ücretsizi kullandım. 3D Mark'da sistem kurun time spy testini başlatın.
Eğer sizin ki de kapanırsa benim videoda ki gibi problem var demektir.
Benim 990 Pro heatsink 7 days oynarken 69'a kadar çıktıç Pro düz modeli de 69'a kadar çıktı

Heatsink soğutma açısından hiç fark göstermedi.

Arkadaşlar birkaç BIOS ayarı yaptım. SSD için Windows 11 kurup sürücüleri tekrar yükledim yaklaşık 15 defa 3D mark time spy testi yaptım hiçbir problem çıkartmadı. Steam oyunlarını kurup bir de öyle deneyeceğim.

Merhaba son 24 saattir herhangi bir hata almadım.
Icarus oyununu açtığımda 40 saniye içerisinde, 3D mark time spy testin de 1 dakika 20 saniyeden sonra veya 2 kere aynı testi yaparsam mutlaka mavi ekran verip restart yapıyordu. Son 24 saattir mavi ekran almıyorum.
Bunları yaptım.
1. Windows 11 Rufus ile USB'ye yazdırdım. Windows'u UEFI olarak kurup BIOS üzerinden ayar yaptım.
2. sürücüleri ve ez Update sürücülerini kurdum.

Farklı yaptığım başka bir şey olmadı ama BIOS üzerinden ne değiştirdiğimi tam hatırlayamıyorum.
Knight Online ve ıcarus oyununu aynı anda açtım problem çıkmadı. Icarus oyunun son grafiklerde açıp time spy testini yapıyorum ve mavi ekran hatası almıyorum. SSD'ye güvenemiyorum sizce yapmam gereken başka bir test vs var mı SSD'den emin olmak istiyorum iade süresini geçirmeden iade etmek gerekir.

Son düzenleme:
Hocam yeni gelen am5 anakartta denedim, Uzay montaj yaptım. Gen4'te bir sıkıntı yaşamadım. Windows kurdum hatta. Epey de zorladım. Sorun çıkarmadı. Eski sistemim anakart gelmeden bir gün önce aramızdan ayrıldı. Birden gitti ve bir daha açılmadı. Eğer sorun anakarttaysa bu yaşananlar normaldir SSD için. Acaba zaten anakart gidiciydi bunun göstergesi SSD'deki dengesizlik miydi yoksa SSD, gen3 eski sistem için fazla yük mü oluşturdu ve bunlar oldu bilmiyorum.

Ben 5 gündür 990 Pro'yu problemsiz kullanıyorum. Benim sistem çok güzel Anakart arıza da vermiyor.
Benim sistem konunun başında yazılı bu sistemden alt sistem olmayacak şekilde bir sistem toplamış olsam sizce tahmini ne kadar öderim ?

990 Pro'da 3D Mark testini en az 52 kez yaptım ve hata vermedi. ICARUS da oynadım zaten başka bir şeyde hata vermiyordu. 59 Dereceye kadar çıkarttım hata almadım. Bios ayarından mı başka bir şeyden mi bilmiyorum ama şimdilik bir problem de görünmedi.

Sizinki bios ayarından olabilir belki. Neyse artık geçmiş olsun. Güle güle kullanın.

4 kit bellek kullanıyorsunuz. 2 kit belleklerle daha stabil çalışır sistem. Eğer XMP'yi 4 kitle kullanıyorsan stabilite sorunlarına yol açabilir. XMP'yi kapatmayı dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…