Merhaba, sistem bilgileri.
- Intel i7 8700K.
- ASUS Maximus XI Hero Wi-Fi AC Z390 anakart.
- ASUS STRIX GTX 1080 Ti O11g ekran kartı.
- G.Skill Trident Z 8x4 32 GB RAM.
- NZXT Kraken X62 soğutma.
- Samsung 990 Pro 4 TB heatsink SSD.
- Samsung 990 Pro 4 TB SSD. diğer disk hata verince bunu aldım.
- Samsung 960 EVO 512 GB.
- Samsung 850 EVO 512 GB.
990 Pro heatsink problem yaratınca 990 Pro normal modelini de aldım o da aynı problemi çıkarttı.
Yaşadığım problem, 960 EVO SSD üzerinde 3D mark testi yaparken hiçbir problem yok, fakat yeni almış olduğum 990 Pro üzerinde Windows 10'ya da Windows 11 fark etmiyor, 3D mark testi başlattığım zaman 1 dakika 40 saniye içinde "CRITICAL_PROCESS_DIED" "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" isminde hata alıyorum. Minidump kayıtları falan tutmuyor sistem çok hızlı kapanıp açılıyor, o yüzden olabilir.
Aynı sistemde 960, 850 EVO cihazlarında problem yok ama 990 Pro SSD'de problem yaşıyorum. Ben daha önce 980 Pro SSD için de problem yaşamıştım ve iade etmiştim. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mı?
RAM'lerimi Windows bellek diagnostic ile ve Memtest86 ile kontrol ettim ve hiçbir problem yok.
- 990 Pro'ya sadece oyunları aktardım.
- 7 Days to Die oyunu 30 saniye sonra crash verdi.
- Crash verdikten sonra oyunu geri 960'a taşımak istedim ve bu hatayı aldım "aşağıdaki uygulamalar için içerik taşınamadı. 7 Days to Die: Disk yazma hatası.
- Bilgisayarı yeniden başlattım ve taşıyabildim.
- Oyunda şehir içindeydim sanırım SSD yük binince bir şekilde hata veriyor. Bu 2. 990 Pro biri heatsink bu da normal modeli bende mi problem var anlayamıyorum.
Samsung Magician'dan önce performans sonra tekrar standart moda aldım ve oyun çalıştırdı.
Arkadaşlar çıldırmak üzereyim bilen birisi lütfen bana yardımcı olsun. Bu SSD'yi Windows 11 olarak kullanmak istedim ama bahsettiğim problemler çıktı. Şimdi depo disk olarak kullanmayı seçtim önce hata verdi şimdi çalıştırdı ve güvenemiyorum.
SSD yük başladıktan sonra kendini kapatıyor. Oyunları içine attım Windows başka bir Disk'de ama çözüm olmadı. Kendini kapatıp disk yönetiminde bile göstermedi.