Almanca seviyem o kadar kötü değil. Az da olsa temelim var ve Almanca çalışmak istiyorum. A1 ve A2 düzeyindeki Almancayı ne kadar sürede bitirebilirim? 8 ay gibi bir sürede en azından A1 ile A2'yi bitirip B1'e başlamam gerekiyor. Yeterli bir süre mi? Günlük düzenli olarak ders çalışabilen birisi olduğum için ders çalışma süresinde sıkıntım yok. Günlük düzenli olarak 5-6 saat civarında süre ayırabilirim, vaktim var. YouTube'dan çalışarak gitmeyi düşünüyorum. Kursa verebilecek param yok, param olmadığı için YouTube'dan çalışmalıyım.
Detaylar
Kim cevapladı?B1 düzeyinde tahminen ne kadar ilerleyebilirim? En azından yarılamam gerekli.
Sekiro
Yetkin
A1 4 ayda bitirdim kursta, lakin aldığınız A1 eğitimine özen gösterirseniz biraz A2 belgesini de alabilirsiniz hiç A2 dersi görmeden.
Eğer Almanya'da okumak için belge falan lazımsa 4 ayda A1 görüp direkt ÖSD'ye girebilirsin A2 için.
Eğer Almanya'da okumak için belge falan lazımsa 4 ayda A1 görüp direkt ÖSD'ye girebilirsin A2 için.
Blücher 8
Başarılı
B1 düzeyinde tahminen ne kadar ilerleyebilirim? En azından yarılamam gerekli.
8 ayda günde 5-6 saat çalışmayı düşünüyorsanız B1'i bile yarılayabilir ya da bitirebilirsiniz. Ama sizi bunaltır mı bilmiyorum. Grammer için diyorsanız A1 kolaydır ama A2'de dilin zorluğunu anlarsınız, A2'de dile öğrenmeye karalı olup B1'e geçerseniz B1'de çok zor bir grammer kurallı yok. Almanca için en önemlisi kelime bilgisi ve fiil çekimlerini öğrenmek. 8 ay Full tempoda yapılmayacak bir şey değil.
İngilizceye göre çok daha kompleks bir gramatik var ne yazık ki.
İngilizcede kolay olan Almancada zor. Almancada kolay olan İngilizcede zor.
Son düzenleyen: Moderatör:
En zor kısım gerçekten de A1. Temeli oturtursanız gerisi geliyor.
Önceden çalışmaya başlamıştım. Temeli kötü tuttuğum için her ne kadar ilerlesem de diğer konuları pek yapamadığımı fark ettim. Temeli de sağlam tutmak adına sıfırdan almaya karar verdim. Sıfırdan çalışmam gerekli. Az buçuk temelim bu yüzden var.
Sekiro
Yetkin
8 ayda günde 5-6 saat çalışmayı düşünüyorsanız B1'i bile yarılayabilir ya da bitirebilirsiniz. Ama sizi bunaltır mı bilmiyorum. Grammer için diyorsanız A1 kolaydır ama A2'de dilin zorluğunu anlarsınız, A2'de dile öğrenmeye karalı olup B1'e geçerseniz B1'de çok zor bir grammer kurallı yok. Almanca için en önemlisi kelime bilgisi ve fiil çekimlerini öğrenmek. 8 ay Full tempoda yapılmayacak bir şey değil.
İngilizce de kolay olan Almanca da zor. Almanca da kolay olan İngilizce de zor.
Katılmıyorum. Almanca çok daha zor İngilizce'ye kıyasla her açıdan.
Almanca'da kolay olan diye bir şey yok komple.