A2 için motor önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yagami Light
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 369
  • Etiketler Etiketler
    motor
hocam sizce dominar 400 nasıl? Bizzat kullanan birisini arıyordum bayağı titreşim sorunu olduğu doğru mu? Bir de özel değil ise kaça aldınız?

Hocam sizce dominar 400 nasıl? Bizzat kullanan birisini arıyordum bayağı titreşim sorunu olduğu doğru mu? Bir de özel değil ise kaça aldınız?

Hocam az önce üstünden indim ve taze taze şunu söyleyebilirim ki benim motorumda titreşim az. 2 3 dominar da daha aynı şikayeti aldım ama o kadar titrediğini düşünmüyorum ki tek silindir 400CC bir makinenin titremesine o kadar da aldırış etmiyorum. Bana sorarsanız dominar 250 motorumda daha fazla titreme vardı. Titreme dışına çıkarsak hocam motora her bindiğimde yüzüm gülüyor. Biraz arada kalan bir motor ne 450sr kadar hızlı ne de R25'ler kadar devir çevirmiyor. Torku çok şahane. Şehir içinde çok rahatsınız torktan kaynaklı. Şehir dışına gelirsek motor çok rahat 120-140 hızlara ulaşıyor. Top Speed kendim denemedim ama ulaştığı hızlar 165-170 diye biliyorum. Ben tanıdık aracılığı ile 2021 model 5000 de 170.000 TL'ye aldım. Eğer almaya niyet edersenizde size tavsiyem 2021 ve üstü almanız çünkü 2020 ve üstü dominarlar yeni blok 2019 ve altı modeller eski blok. Siz garanti olsun diye 2021 ve üstü bakın.

Şehir içinde ve şehir dışında üzmez.

Anlıyorum hocam ben de zaten belirttiğiniz yıldan fazlasını düşünüyorum. Peki bir sorum daha olacak trafik sıkışıklıklarında vs dar yerlerde sorun çıkartabilir dediler büyüklüğünden dolayı ara sollama yapar iken vs siz böyle bir sorun yaşadınız mı, bir de ne kadar yakıyor sizin gözleminizle?

Trafikte fazla aralara giren biri değilim. Girdiğim aralarda risk almadan girdiğim aralar olur. Scooter gibi pratik olmaz ama alıştıktan sonra girilebilir. Çünkü motor çok heybetli. Gören kisilerin ilk tepkileri genelde waaaoow oluyor . Yakıt olarak hesaplamadım. Aslan besleyen yemini düşünmez modunda takılıyorum ancak şu an sürdüğüm 4 5 motora kıyasla gerçekten yakıyor. Tahminim 3-3.5 TL yakıyordur. Genelde hakkını vererek sürüyorum. Normal sürüşledaha aşağıları yakılabilir belki. 400CC bir motor. En nihayetinde ben motorumu çok seviyorum. Motora başlarken almak istediğim motordu kendisi ve 4 sene sonra anca ulaşabildim. Heybeti, sesi, torku, mat siyahlığına kadar çok sevdiğim ve severek kullandığım bir motor. Normal şartlarda CC yükseltmeye tez canlı biriyim. Ancak bu motorda bunu yaşamadım. Her şeyi ile bana yetiyor. Eksilerini de konuşmak gerekirse tek silindir olmasından kaynaklı bir titreme ve kafadan gelen bir zırıltı var. Bir de frenleri yetersiz. Motor gittiği kadar kendini durduramıyor. Genel çerçevede baktığımda size önerebilirim. 120bin kilometrelere kadar blok açmadan sürenler bile var.

Çok zevkli bir motor. Gidin bir test edin. Gerçekten sizde bayılacaksınız.

Valla açıkçası almayı gerçekten düşündüğüm bir motor. Ben şahsen motorcu değilim. Arabaya alternatif olsun diye bakıyorum gerçekten güçlü ve performansı güzel görünüyor. Sanırım 160-170 bin bandında ben de satın alacağım. Motor bence de heybetli peki son olarak sizden acaba size göre ''eksi'' diyebileceğiniz özellikler var mı?

Öznel olarak titreşimi sorun bulmuyorum ama bulan çok kişi var. Titreşimsiz bir motor istiyorsanız zaten çift silindir makinelere bakmalısınız. Kafadan gelen zırıltı bazen sinirimi bozuyor. Şarkı açarak gezdiğim için duymuyorum genelde ama hoş değil. Frenleri motorun gittiği kadar tutmuyor. Demek istedigim motor acayip iyi ivmeleniyor. Ama o ivmelenmeye eş değer bir freni yok. Ben problem yaşamadım ama eksi eksidir diye düşünüyorum. Ağırlık belki sizin için problem olabilir. Dayım 1.65 veya 1.70 olması lazım motoru taşıyor. Benim gördüğüm eksisi bu kadar. Parçası, aksesuarı dolu. Artçılı sürüş için çok güzel. 400 le dediğim gibi en fazla 140 gördüm ancak dominar 250'yi bandırmadan almıştım. Bandırmadan Bursa'ya 45 dakikada geldim. Sağlam motorlar.

Son olarak en büyük eksisine gelirsek şimdi hatırladım. Katalizör problemi var bunlarda katalizörü boşaltmazsanız motor yiyebiliyorlar. En azından dominar 250 için öyle. Ben 12 bin kilometrede boşaltmıştım. Boşaltmasam motor yiyecekti dominar 250. 400 için de götürdüm. Adam 400'lerde böyle bir probleme çok fazla rastlanilmadığını söyledi ama ben boşaltıcam. 1500-3000 arası değişen bir para. Zaten bu problemi hallettikten sonra 120 bin kilometreleri gören motor bunlar. Çok sağlamlar dediğim gibi.

Katalizör problemi soğutmasın sizi. Düşük ücretlere hallediliyor. Birdaha böyle problem olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…