A620M-E sistemin PCI Express slotu var mı?

blackjack

Uzman
Merhaba İncehesap üzerinden hazır sistem gaming kasa aldım 512 GB SSD var ancak tek yuva mevcut ekstra M.2 SSD alıp PCI Express çeviriciyle takmak istiyorum anakartım MSI Pro A620M-E 6000 MHz modeli bu anakartta PCI Express var mı? Yani ekstra M.2 SSD alıp PCI ekspress slotu üzerinden takabilir miyimMSI Pro A620M-E AMD A620 AM5 Soket DDR5 6000(OC)MHz mATX Anakart - incehesap.com anakart linki budur bilgisi olan bir anakarta bakıp cevap verebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var. Ortadaki demir uzun port(Ekran kartı ağırlığı altında ezilmesin diye güçlendirilmiş.) ve alttaki kısa siyah port PCI-e girişidir. İkinci M.2 SSD için alttaki siyah dar porta(PCI-e X1) ayrıca kart alabilirsin, satılıyor.

resimdeki port doğrumudur üstünde pcı2e yazıyor bunu uygun pcı express olarak ne almalıyım çevirici olarak çünkü bu biraz küçük slot herçevirici slot buna uygun olmaz sanırım

Dosya Ekleri

• pcı.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 71
@blackjack, doğrudur. Port bu. Yalnız bu portun tek kanal olduğunu yani gerekli kartı alıp iyi SSD takarsanız tam performansını alamayacağınızı da belirtmekte fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:

@blackjack, portun kapasitesi tek hat. Asıl porttaki 4 hat. 25% performans demek. Şu tarz bir şey alabilirsin; https://www.amazon.com.tr/PCIE-Adap...&keywords=m2+to+pcie+x1&qid=1726243382&sr=8-7 Örnek olsun diye koydum. Bu direkt anakarta takıldığı için sorun olmaz, küçük kasalarda şu tarz dikey takılan şeyler sorun olabilir. https://www.amazon.com.tr/Dark-DK-A...&keywords=m2+to+pcie+x1&qid=1726243382&sr=8-9
İkisini de örnek olsun diye koydum.

İşletim sisteminin kurulu olduğu disk hangisiyse onun anakart üstünde olması lazım. Ancak 1 hat ile bile çok hızlı olacaktır, hiçbir şey hissetmezsin. Ama bir fark var teorik olarak. FPS'i etkilemez bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…