Abandonware program nasıl belirlenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7486
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 282
  • Etiketler Etiketler
    nasıl program

7486

Başarılı
Merhaba, abandonware içerik tüketmenin yasal olduğunu duydum. Peki bu neye göre belirleniyor? Yani 5 yıllık program ile 30 yıllık programın ne farkı var ve neye göre bunlar yasal sayılıyor? Ben şahsen hiç anlam veremedim, neden yasa dışı bir şey yasal olabiliyor?

Son düzenleme:
Üreticisinin, yazılım ile ilgili telif haklarını denetlemeyi bırakması ile ilgili. Yasal olarak da hak sahibi herhangi bir hak iddia etmediği için, uygun bir durum.

Nasıl belirlenir hususu ise dağıtıcı iznine ulaşarak cevap bulabilir.

Üreticisinin, yazılım ile ilgili telif haklarını denetlemeyi bırakması ile ilgili. Yasal olarak da hak sahibi herhangi bir hak iddia etmediği için, uygun bir durum.

Nasıl belirlenir hususu ise dağıtıcı iznine ulaşarak cevap bulabilir.
Yani şöyle, indirdiğin program eğer 20 yıllık ise ve hala kullanılıp sahibi varsa o durumda telif ihlaliyle kullanılamaz. Ancak bir kaç senelik program üzerinde kendi şirketi tamamen desteği kesmiş bu durumda ne oluyor?

Yani şöyle, indirdiğin program eğer 20 yıllık ise ve hala kullanılıp sahibi varsa o durumda telif ihlaliyle kullanılamaz.

"Hâlâ satılıyorsa" daha doğru bir tabir olacaktır. Misal ID Software, Doom (1993) ve Wolfenstein 3D (1992)'yi hâlâ satıyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt