ABD’de insanlar, “TikTok açılmıyor/kapandı” diye 911’i arıyorlarmış

“TikTok açılmıyor/kapandı” diye 911’i arıyorlarmış. Polis ifadesine göre arayanların çoğu çocuk ve gençlerden oluşuyor.
Bu bile uygulamanın IQ düşüklüğü yaptığını gösteriyor. Normalde yasaklama denen şeye karşıyımdır ama çoğu zaman amacı toksik popüler kültürü körüklemek ve sonucunda toplum içi IQ'yu düşükmek olan bir uygulamanın ABD içerisinde yasaklanmasına karşı çıkmayacağım. Zira bu uygulamanın iyi bir tarafını göremiyorum. Aptallaşmış bir dünyaya karşı zemin hazırlar durumda.

Kısa video izleme alışkanlığını hayatımdan çıkardığımdan beri işlerim çok daha iyi gidiyor.
YouTube Shorts.
Instagram Reels ve TikTok'tan uzak durun. Kullanmak istiyorsanız modlu sürümlerini kullanın.

Tarayıcılar için kısa video kaldıran eklentileri var hocam. Onları kullanıyorum ben şahsen.

TikTok, ABD'de yasaklandı. Bildirilen haberlere göre insanlar, “tiktok açılmıyor/kapandı” diye 911'i arıyorlarmış. Polis ifadesine göre arayanların çoğu çocuk ve gençlerden oluşuyor.

Adamlar erişim engeli nedir bilmiyor ki...

Hani şaka bir yana, gerçekten Amerika halkının bir kısmının aşırı cahil olduğunu duyardım da bu kadarını beklemezdim. Tabii ki ünlü üniversiteleri, bilim insanları var, o ayrı; ama şu anki halkının durumu çok cahil. Bizimkilerle yarışırlar.

Özgürlükçü liberal Amerika'da neyin yasağıymış bu ya?

Hayırdır oğlum?

Bu noktaya nasıl gelindi?​

Hem demokrat hem de cumhuriyetçi kongre üyeleri geçen yıl, Çin hükümetiyle bağlantıları konusundaki kaygılar nedeniyle, video paylaşım uygulamasının yasaklanması yönünde oy kullanmıştı.
TikTok ise birçok kez pekin yönetimiyle veri paylaşmadığını açıklamıştı.
Yasaya göre platformun sahibi Bytedance'in genel bir yasakla karşılaşmaması için TikTok'u bağımsız bir alıcıya satması için 19 Ocak'a dek süre tanıyordu.
Satış olmazsa, Apple ve Google uygulamayı yeni kullanıcılara sunamayacak. Ayrıca, mevcut üyelere herhangi bir güvenlik güncellemesi yapılmayacak ve bu da en nihayetinde uygulamayı kullanılamaz hale getirecek.
Bytedance ise daha önce TikTok'u satmayacağını söylemişti.
Yüksek Mahkeme'nin yasanın ABD anayasası'nın hükümetin ifade özgürlüğüne müdahalesini engelleyen birinci maddesini ihlal etmediği yönündeki kararı, herhangi bir itiraz notu olmadan onaylandı.
Yargıçlar alt mahkemenin kararını onaylarken, kararda "TikTok'un 170 milyondan fazla Amerikalı'ya farklı ve geniş bir ifade alanı, temas aracı ve topluluk kaynağı sağladığına şüphe yok. Ama kongre, TikTok'un veri toplama uygulamaları ve yabancı hasımla ilişkileri konusundaki ulusal güvenlik kaygılarının giderilmesi için satışın gerekli olduğuna karar verdi" denildi.
Yüksek Mahkeme'nin kararından sonra beyaz saray sözcüsü karine jean-pierre, başkan Joe Biden'ın TikTok konusundaki tutumunun aylardır net olduğunu söyledi.
Sözcü "TikTok amerikalıların kullanımına açık kalmalı. Ancak Amerikan sahipliğinde ya da Kongre'nin bu yasayı yaparken tespit ettiği ulusal güvenlik kaygılarını giderecek bir sahiplik yapısıyla" dedi.
Ancak jean-pierre "sadece zamanlama" nedeniyle, Biden'ın yasayı uygulamanın pazartesi günü göreve başlayacak bir sonraki yönetimin görevi olduğunu anladığını" kaydetti.

Amerika da uygulama yasağının olmayacağına mı inanıyordunuz?

Kaynak

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt