Abdurrahman'ın hesabı ahirete kaldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 389
Makaleler
1
Geçtiğimiz haftalarda 14 Yaşında ki Abdurrahman, çalışmaya girdiği bir plastik geri dönüşüm fabrikasında kolunu omuz hizasından makineye kaptırıp kan kaybından hayatını kaybetmişti.

Abdurrahman Özkul'un yarıyıl tatilinde okulu bırakıp sigortasız olarak fabrikada çalıştığı ortaya çıktı.

Yaşanan olaylardan sonra açıklama yapan dedesi, torununun 30 bin liralık Elektrikli bisiklet almak için çalıştığını söyledi.

Abdurrahman ölümünden sorumlu olan fabrikanın sahibi alay eder gibi “Fabrika o saate kapalıydı, nasıl girmiş” dedi.

Yani anlayacağınız Abdurrahman'ın ölümünden kimse kendini sorumlu tutmuyor, o artık aramızda yok. Ondan geriye 1 tane fotoğrafı kaldı.

Hesapta Müslüman geçinir o patron Allah bildiği gibi yapsın.

Hesapta Müslüman geçinir o patron Allah bildiği gibi yapsın.
Allah korkusu olsa o yaşta çocuğu sigortasız makinenin başında çalıştırmazdı, daha hafif işler verirdi. Her şeyden önce bu yaşta birisi neden bisiklet almak için fabrikada işe girmek zorunda kalır orası daha kötü

Geldiğimiz noktadan nefret ediyorum. Gerçekten artık konfor alanımdan çıkıp bu konularda söz hakkı alabilecek biri olmayı istiyorum. Galiba bizler gibi aklı başında kişiler ses çıkartmadıkça bu ülke bir adım ileriye gidemeyecek. Bu haberi nerde görsem olayla ilgili inceleme başlatıldı olayla ilgili inceleme.. ya hani nerde? Bu yaşta bir çocuk bu durumu yaşadıktan sonra hiç kimse mi sesini çıkaramadı cidden herkes mi menfaatini kollama derdinde...

İlginç bir durum. 14 yaşında bir çocuk okulu sırf elektrikli bisiklet için bırakmaz, bırakıyorsa da ve ailesi de sigortasız şekilde fabrikada makinenin başında durmasına izin veriyorsa önce aile sorumludur.

Bunların en büyük problemi yine ekonomik sıkıntılar. Dersleri iyi değilse çoğu aile çalışıp para kazansın diye yolluyor böyle yerlere patronların işine geliyor. Bu yaşta insan böyle tehlikeli işleri dikkatlice yapamaz ki. Ben sadece bir tanesini paylaştım böyle yüzlerce haber var.

Bunların en büyük problemi yine ekonomik sıkıntılar.
Çocuklarını okutamayacak kadar sıkıntıda gibi gözükmüyor fotoğraftaki ev. Tabi kendilerinin olmayabilir. Yine ekonomik olarak çocuğu okuldan alacak kadar sıkıntıda olan birisi çocuğuna kazandığı parayla elektrikli bisiklet aldırmaz, eve yemek alır

Ya dede yalan söylüyor / yanlış biliyor ya da aile çok sorumsuz.

Ölen öldüğüyle kaliyor bu ülekede. Allah yardımcımiz olsun. Allah rahmet eylesin.

Umarım bir gün her şey düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…