Baho

Başarılı
Okulum yakın bir zamanda açılacak ve AC akım devre analiz derslerine başlayacağım. Bununla ilgili kaynak sıkıntıları yaşıyorum. Okul dışında konuya alakam olduğu ve kendimi daha çok geliştirmek için kaynak tavsiyesi istiyorum, zorluk derecesi ise kolay ve kolay orta olursa sevinirim. İyi akşamlar.

Okulum yakın bir zamanda açılacak ve AC akım devre analiz derslerine başlayacağım. Bununla ilgili kaynak sıkıntıları yaşıyorum. Okul dışında konuya alakam olduğu ve kendimi daha çok geliştirmek için kaynak tavsiyesi istiyorum, zorluk derecesi ise kolay ve kolay orta olursa sevinirim. İyi akşamlar.
- Kitap Önerileri:
- "Electrical Engineering: Principles and Applications" - Alan S. Morris
- "Circuit Analysis: Theory and Practice" - David E. Johnson
- "Fundamentals of Electric Circuits" - Charles K. Alexander, Matthew N.O. Sadiku

- Online Kaynaklar:
- Khan Academy - Elektrik ve manyetizma bölümündeki dersler.
- Coursera ve edX - Elektrik devre analizi ile ilgili kurslar arayın. Genellikle temel ve orta seviyede dersler mevcut.
- YouTube - "MIT OpenCourseWare" kanalında elektrik devreleri ile ilgili ders videoları var.

- Uygulama Yazılımları:
- LTSpice - Devre simülasyonu yapmak için kullanılabilir, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.
- Multisim - Elektrik devreleri kurarak görsel olarak öğrenmek için iyi bir seçimdir.

- Forum ve Topluluklar:
- Reddit - r/ElectricalEngineering veya r/AskEngineers toplulukları, sorularınıza yanıt alabileceğiniz yerlerdir.
- All About Circuits - Forumda çeşitli konularda tartışmalara katılabilir ve kaynaklar bulabilirsiniz.

Bu kaynaklarla başlayarak AC akım devre analizi konusundaki bilgi birikiminizi geliştirebilirsiniz. İyi çalışmalar!