Acer Aspire 5 A515-57 laptopa SSD tavsiyesi

Promets

Uzman
Merhaba,

Yeni dizüstü bilgisayar aldım, Acer Aspire 5 A515-57 Intel i5 12450H islemci, 256 GB SSD mevcut. 8 GB RAM ile almistim ve bugün RAM'leri yukselterek 32 GB yaptim. Laptopta cift 2280 M.2 SSD girisi var. Mevcut SSD kapasite olarak yeterli değil. İkinci SSD'yi takmak istiyorum PCI-e 4 destekledigi icin PCI-e 4 SSD alma düşüncesindeyim lakin evdeki masaustu bilgisayarimda Samsung 970EVO Plus var. Sogutucu olmadan Windows altinda 70derecelere cikiyordu, mecburen sogutucu takmak zorunda kaldim ve isiyi 55 derecelere kadar düşürdüm.

Laptopta sogutucu takmak icin yeterli alan olmadığı için fazla isinmayan ve ön bellegi olan bir SSD almak istiyorum. Kingston Renegade almayi dusunuyorum 1TB. Ama ısınıp isinmayacagini bilmiyorum. Bu konu hakkında öneri ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Son düzenleme:
4.0 olunca istisnasız çoğu model sıcak çalışıyor. En serin dediğimiz ürünler bile 50-55 derecede çalışıyor. Renegade yük altında 70 dereceye çıkabiliyor.

Burada 3 seçenek var gibi:
  • 980 Pro benzeri, serin çalışan modelleri yönelmek lazım ama fiyat farkı gereksiz geliyor.
  • Bazı üreticiler SSD'nin dışına soğutma amaçlı bir katman sarıyor. Cihazınızda mevcutsa söküp, yeni SSD'ye aktarabilirsiniz. Dışarıda ayrı satılıyorsa temin edilebilir.
  • Çin'den veya Amazon'dan ince bir soğutucu alabilirsiniz. Kalınlık yarım santim. Sığar diye düşünüyorum.
Kendim de aynı SSD'yi aldım. Gelince sıcaklık durumuna göre paylaştığım soğutucuyu almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
A515-47 kullanan biri olarak oldukça ısınan bir SSD'yi bu laptopta kullandım. Kioxia Exceria G2 1TB. Üzerine uygun ölçüde 1mm termal pad koyup kasaya temas ettirdiğimde 50 GB üzeri I/O işlem yapılınca oldukça ısınıyor ve özellikle SSD'nin denk geldiği yer elini yakıyordu. Şu an XPG SX8200 Pro 2TB kullanıyorum. Bu SSD ısınan bir model olmamasına rağmen yine de ısınıyor. Laptopun içinde gelen Samsung da ısınıyor. Ama hiçbirinin de zarar görecek sıcaklıklarda çalıştığını düşünmüyorum. Bence SSD üzerine termal padi koyup ısıyı kasaya dağıttıktan sonra ısınmayı fazla umursamayın. Disk zaten aktivitesini durdurur durdurmaz saniyeler içerisinde 50 derecenin altına iniyor.

Kingston konusunda da sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Phison kontrolcülü olduğu için biraz daha fazla ısınacak ama disk zarar görmez. Endişe etmeyin.

Kingston konusunda da sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Phison kontrolcülü olduğu için biraz daha fazla ısınacak ama disk zarar görmez. Endişe etmeyin.
Doğru mu anlıyorum termal pad koyarak ısıyı plastik arka kapağa yaymaktan bahsediyorsunuz işe yarıyor mu bu yöntem? Kapak metal olsa çok mantıklı ama plastikte fark ediyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…