Sürekli değişik mavi ekranlar alıyorum, sosyale her konu açtığımda klasik cümle geliyor zaten "RAM'lerde sorun var". RAM'lerde sorun YOK! Bunu konunun başında söyleyeyim.
Daha yeni bilgisayarcıdan getirdim laptopu, adam da "sorun yok falan" dedi, bakım yaptırdım sadece. Yine mavi ekran vermeye devam ediyor. Nasıl çözebilirim? Artık cidden sıkıldım şu mavi ekranlardan.
Bu cihazın tüm dosyalarını nisandan beri tek tek inceliyorum hala ve hala tek gördüğüm şey RAM hatası. İnatla RAM hatası olmadığını vurguluyorsun, seni de anlıyorum ama bu cihazın bir sorunu var. Sorunu yok diyen teknisyene de danışmanı önermem. İşlemci de olabilir, anakart da olabilir veya RAM de olabilir ama bir yerde bir sorunu var.
Bu cihazın tüm dosyalarını nisandan beri tek tek inceliyorum hala ve hala tek gördüğüm şey RAM hatası. İnatla RAM hatası olmadığını vurguluyorsun, seni de anlıyorum ama bu cihazın bir sorunu var. Sorunu yok diyen teknisyene de danışmanı önermem. İşlemci de olabilir, anakart da olabilir veya RAM de olabilir ama bir yerde bir sorunu var.
Hocam ben de asla anlamadım, RAM testlerinde sadece 1 sorun çıkmıştı, garantiye verdim. Anakart sorunu olabilir dendi tamire verdim. Sorun nerede anlamıyorum. Bilgisayara taktığım cihazlardan biri sebep oluyor olabilir mi?
Takılı cihazlar:
USB çoklayıcı 3.0 (RGB fare ve klavye üstünde)
Monitör
Ethernet
RGB Kulaklık
Taşınabilir HDD (Sağlığı %100, Bad Sector yok.)
Hocam ben de asla anlamadım, RAM testlerinde sadece 1 sorun çıkmıştı, garantiye verdim. Anakart sorunu olabilir dendi tamire verdim. Sorun nerede anlamıyorum. Bilgisayara taktığım cihazlardan biri sebep oluyor olabilir mi?
Bence anlaşılmayacak kadar karmaşık değil. Bir donanımsal problem yaşadığın aşikar, sürekli git gel yaşaman talihsizlik sadece. Kaldı ki sisteme takılı cihazlarında aylarca her dump dosyasında RAM problemini göstereceğini de düşünmüyorum. Ayrıca bunları zaten aylardır denediğini görüyorum açtığın konulardan. Biri olsa zaten bugüne kadar mutlaka fark edilirdi. Bir sürücü sorunu olma ihtimalini de bu dosya üzerinden görüntüleyemiyorum zaten.
@bicy hocam konuyu tekrar açıyorum ama söylemem lazım. Bilgisayarı orijinal Acer servisine yolladım. Adamlar bugün aradılar, yaklaşık 5-6 gün test yapmışlar ve onlarda hiç sorun yapmamış. Siz diyorsunuz sorun RAMlerde. Ne yapmam lazım? Kaç kişiye götürdüm kimse sorun çıktı demiyor. Cevap verirseniz sevinirim.
Şu an 32 GB RAM kullanıyorum, nedense bu Dual channel RAM'leri kullanırken mavi ekranlar alıyorum. Tek kullanınca sorun olmuyor ama. Hatanın sebebini anlayamadım hâlâ. Tek 16 GB kullansam sıkıntı olur mu? Performans ne kadar düşer?
Kendi içinden çıkan RAM'leri denedim, onlarla da normal kullanımda verdi. Hiçbir şey takılmadığında vermiyor ama onu fark ettim. Sorun parçalarımda mı diye düşünüyorum.
Hocam siz kendiniz demiştiniz farklı birine götürün diye, ben de direkt servise verme kararı aldım. Onlar da bir şey bulamadı yani, yapacağım ne kaldı ki?
Kendi içinden çıkan RAM'leri denedim, onlarla da normal kullanımda verdi. Hiçbir şey takılmadığında vermiyor ama onu fark ettim. Sorun parçalarımda mı diye düşünüyorum.
2X RAM kullanırken sorun çıkıyor demişsin ve zaten test86 da bunu desteklemiş. Aynı şekilde 2X farklı RAM ile de sorun çıkıyor diye söylüyorsun. Aynı şekilde test86 da bunu tekrar destekliyor mu? Hiçbir şey takılı değilken dediğinden sisteme takılı olan aygıtlardan bahsettiğini düşünüyorum. Aynı şekilde ikinci olarak denediğin RAM'lerin 2X veya 1X kullanımında mevcut RAM'lerin ile aynı refleksi yarattığını da söyleyebilirsen güzel olur.
Acer servise vermen ile bir sorunum yok ki. İyi yapmışsın da bu durumdan bahsettin mi diye söylüyorum çünkü verme sebebin bu. Eğer ki bir ek bir bileşen senin sistemine sıkıntı çıkarıyorsa bunu aylardır denediğinde (Daha önce denemiştin) çözüme kavuşturması gerekiyordu. Yanlış mıyım şu noktaya kadar? Ek olarak 1X RAM + tüm bileşenler takılıyken sorunsuz çalışıyor mu sistem? Hangi servise gönderdin tam olarak?
2X RAM kullanırken sorun çıkıyor demişsin ve zaten test86 da bunu desteklemiş. Aynı şekilde 2X farklı RAM ile de sorun çıkıyor diye söylüyorsun. Aynı şekilde test86 da bunu tekrar destekliyor mu? Hiçbir şey takılı değilken dediğinden sisteme takılı olan aygıtlardan bahsettiğini düşünüyorum. Aynı şekilde ikinci olarak denediğin RAM'lerin 2X veya 1X kullanımında mevcut RAM'lerin ile aynı refleksi yarattığını da söyleyebilirsen güzel olur.
Acer servise vermen ile bir sorunum yok ki. İyi yapmışsın da bu durumdan bahsettin mi diye söylüyorum çünkü verme sebebin bu. Eğer ki bir ek bir bileşen senin sistemine sıkıntı çıkarıyorsa bunu aylardır denediğinde (Daha önce denemiştin) çözüme kavuşturması gerekiyordu. Yanlış mıyım şu noktaya kadar? Ek olarak 1X RAM + tüm bileşenler takılıyken sorunsuz çalışıyor mu sistem? Hangi servise gönderdin tam olarak?
2X diğer RAM'lerle de aynı hatayı veriyor doğrudur. Memtest86 testinde yine aynı çıkmıştı ama Windows kısmında sisteme aygıt takmadığım zaman dediğiniz gibi sorun çıkmadı, sebebini bilmiyorum.
2.olarak evet sorundan bahsettim hatta mavi ekran dosyalarını istemişlerdi onları da yolladım. Kendileri oyun testleri vs. de yaptıklarını belirttiler ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler.
1 RAM ve tüm donanımlar takılıyken sorun çıkmıyor ama 1 RAM kullanırsam çok yük biner diye 1 RAM kullanmayı da istemiyordum ondan uzun süre durmadım. Servis Acer-ASUS servisi olarak geçiyor sanırsam, bana bir kargo adresi yolladılar ben de oraya gönderdim. İstanbul'da diye geçiyor servis.
2.olarak evet sorundan bahsettim hatta mavi ekran dosyalarını istemişlerdi onları da yolladım. Kendileri oyun testleri vs. de yaptıklarını belirttiler ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler.
Bunu hangi koşullarda yaptıklarını söylediler mi?
-Sadece oyun testi ve yazılımsal testler mi yapılmış?
-Donanım kontrol edilmiş mi? (Spesifik olarak Anakart.)
SMS infocomm servisine yolladığını sanıyorum da kendileri hakkında çok bilgim yok. Çok güzel yorumlar da okumadım az önce bakındığımda.
Anlattıklarının genel çıkarımı RAM oluyor. Farklı bir noktaya çıkamıyor yine yol. Yukarıda da analizlediğim dosyalarla hala yaşadığın sorunlar sabit. Her ne kadar tek şekilde kullandığım slotlar sorun yaratmasa da anakart problemi olma ihtimalini tutuyor.