• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Acer Nitro 16 gaming laptopta fanın en yüksek hızda çalışması tehlikeli mi?

cagata

Uzman
Ben oyun oynarken 1 saat sonrasında NitroSense'den fanları maksimuma alıyorum ve 15 derece iniyor sıcaklıklar. Maksimum fana almak işlemci ve ekran kartına zarar veriri mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet tehlikeli laptop uzaya doğru ucabilir geri aşağı inerken de okyanusa duser buyuk ıhtımal suyun ıcınde bozulur

Bence bu kadar takıntı etmeyin ve cihazın kararına bırakın. (Fanı otomatiğe alın.)

Cihazınızın sıcaklığı 70 dereceyi görürse bile bu cihazların 110 dereceye kadar dayanıklı üretildiğini unutmayın.

Son düzenleme:
Çok takmazsanız laptop çok daha uzun gider.

Ani sıcaklık değişimleri genleşme / büzüşme yüzünden pek hoş bir şey değil. Yapmayın gereği yoksa.
Ben - 15 derece anladım. Sıcaklıklar fazla olmadığı sürece bence gerek yok, hem gürültü hem fan ömrü açısından.

Hocam çok da kasmamak lazım. Zaten zararlı olsaydı o seçeneği size sunmazlardı. Şimdi güvenmiyorsanız otomatikte bırakın diyeceğim ama 15 derece farkta çok fazlaymış.

Ben oyun oynarken 1 saat sonrasında NitroSense'den fanları maksimuma alıyorum ve 15 derece iniyor sıcaklıklar. Maksimum fana almak işlemci ve ekran kartına zarar veriri mi?

Daha fazla hava çekmesi daha fazla toz birikmesi anlamına gelebilir mi acaba? Hiç test etmedim tabii. Bir de parça daha fazla aşınabilir, daha hızlı deforme olabilir. Otomatik daha iyi bir tercih gibi geliyor bana.

Yani mühendisler bunu kullanın diye koymuşlar zarar görün diye değil. Oyun oynarken turbo moda alın fanlar otomatikde kalsın yeterli. Aynı cihazı kullanıyorum ve max fan hızında çok kafa ağrıtıyor. Otomatik iyidir

Toz birikir, fanlarin omru kisalir bir miktar, baska bir zarari yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…