Acer Nitro 18 laptopun ekranında lekeler beliriyor

michaelscarn

Başarılı
Cihaz
Acer Nitro 18 AI AN18-61-R39E
Merhaba.

Bu sabah laptopu açtığımda bu lekeleri gördüm ve laptopu kapatıp mikrofiber bezle sildim. Sonraysa gitmediklerini gördüm ve tekrar sildim ama nafile. Yakından 2X ve 3X zoom ile çektiğim görüntülerini paylaşıyorum. Ne olabilir bunlar? Garanti kapsamına girer mi?

Dün ilk kez otobüs yolculuğuna çıktım laptop ile, orada kucağıma alıp dizi izlediğim olmuştu. Ekran tozlanmıştı çantaya koyup geri alırken ama böyle büyük bir leke hatırlamıyorum. Yine de en büyük ihtimal yolculukta ekranı kapatırken araya bir şeylerin kaçması gibi? Fikirlerinizi bekliyorum. Umarım garanti kapsamındadır.

@talongod @mortem.dll

Dosya Ekleri

• 20260815_111639.webp
    2 MB · Görüntüleme: 18
  • 20260815_111642.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 14
  • 20260815_111704.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 11
  • 20260815_111722.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 18
Basit bir kir ya da leke gibi durmuyor. Panel alt tabakalarında bir kusur var gibi görünüyor. Piksel matrisi ve aydınlatma katmanları zarar görmüş gibi. Eğer bir darbe ya da sürtme olmadıysa nasıl olduğu/olacağı konusunda bir fikrim yok açıkçası.

Garanti konusunda ise; Ölü piksel ve benzeri durumlar olduğunda yardımcı oluyorlar, cihazı değiştirebiliyorlar vesaire. Fakat sizin durumunuzu fiziksel kusur olarak değerlendirip garanti kapsamına almayabilirler. Hele ki Acer. RAM taktınız diye garantiyi iptal eden bir üretici.

Nasıl olabileceği konusunda başka aklınıza gelen bir şey var mı? Sağa sola vurmuş olabilir misiniz taşırken?

Laptop çantasında aşağıdaki bölmeye laptopu yerleştirip şarj aletlerini vs güzelce katlayıp orta ve üst bölmeye koyuyorum. Aşağı orta üst bölme derken fotoğraftaki kısımlardan bahsediyorum. Belki şarj aletlerinin vs. uçları laptop kapalıyken zarar vermiştir, bilemiyorum.

Bunun dışında yolculuk sırasında gözle görülebilir şekilde ekran açıkken bir şey vs düşmedi. Kapalıyken çantada zarar görmüş olabilir. Gece evde açmadığım için o anki durumunu bilmiyorum ama gece masa üzerinde sabit kaldı ve tek ihtimal yolculuk/sırt çantası gibi geliyor.

Şansımı garantiyle deneyeyim mi sizce, ya da iyi bir bilgisayarcı vs yardımcı olur mu bu konuda? Samsundayım.

Düşününce zaten 2-3 seneye böyle lekeler vs. muhtemeldi. Düzeltemezsem bir tık erken yaşlanmış olacak o kadar. Kafaya takılmadığı sürece büyük bir problem değil ya. Yine de elimden geleni yapmak istiyorum düzeltilebilecekse.

unutmuşum çanta bölmeleri şu şekil

Dosya Ekleri

• 20260815_124640.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 2
Aklıma yolculuğunuz dışında oluşacak hasardan başka bir ihtimal gelmiyor açıkçası. Durduk yere olacağını pek sanmıyorum.

Bu arada düşününce 2-3 seneye böyle lekeler muhtemeldi demişsiniz fakat neden muhtemel olsun ki? 2-3 sene çok erken bir süre. Hatta 2-3 seneyi geçtim, ''5 sene içinde laptoplarda böyle lekeler görünmeye başlar.'' gibi bir mantık kurmak doğru olmaz.

Önerim, ilk etapta garantiyi deneyin. Fiyat alın. Kaç günde cihaz gider gelir onu sorun. Ekstra detayları sorun. Eğer şartlarınıza uymuyorsa iyi bir bilgisayarcı bulun ve önden gösterin. Hemen teslim etmeyin cihazı. Araştırın öncelikle.

O açık bölmeye hem laptopu hem de adaptörü vesaire diğer eşyaları mı koydunuz?

Evet açık bölmeye hem laptop hem adaptör vs koydum, aradaki siyah ince katmana güvenerek. Bir büyük bölüm daha var bu bölümün aynısı, sırt kısmında. Orayı Çantayı taşırken sırtıma eşyalar batabilir rahatsız edebilir diye düşünüp çok da fazla kullanmamıştım. Laptopu aynı bu şekilde 10 gün kullandım sorunsuz bu arada. Fakat onlarda otobüs seyahati gibi uzun değildi, daha dikkatli olmuş olabilirim.

Biraz da avutmak içindi kendimi 2-3 senede eskir diyişim sanırım. Haklı olabilirsiniz.

Garantiyi denemeden önce bilgisayarcıya sormak nasıl olur? Ne de olsa garantiye göndermek ve işleme başlamaları bile 1 hafta/10 gün sürüyor. En azından garantiden fiyat/süre önerdiklerinde karşılaştıracağım bir şey olur gibi. Fiyat olarak tahmininiz var mı ne kadar masraf çıkar? 84.000TL'ye satın almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…