20951 1

Başarılı
Şöyle bir siteden loT LTSC ISO'su indirdim:

NTLite programına attım, Edge vs. boş şeyleri sildim ve son güncellemeyi entegre ettim (21600.9457).

Cihaz 5 sn'de açılması gerekirken 20 sn falan. Aynı zamanda son sürüm ile gelen özellikler yok (görev çubuğu yukarı sağ sola alma vs.). Önceden de aynı numarada lot LTSC vardı ve bu özellikler vardı; ISO kaynaklı bir sorun.

Yapay zekaya sorduğumda ise düz Home kur ve kurulum ekranından İngilizce (dünya) seçeneğini seç, bloat gelmez dedi, doğru mu?

Sizce bu cihaza LTSC mi kurmam gerek, Home mu?

RTX 4050 6 GB 140W.
Intel i5 12500H.
512 SSD.
16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
LTSC: Optimizasyonu 5 dakikada halledersiniz. Sürücülerini, Chrome, Steam, Discord kurup ekstra yük olmadan oyun oynamaya başlarsın. Ama Game Bar yüklü olmaz. DirectX güncellemen gerekir. "ms-gamingoverlay" uyarısını çözmen gerekir. Ekstra bileşenler (Edge WebView, DirectStorage vs.) üzerine de uğraşman gerekir. Günün sonunda kafan daha rahat olur ama ilk kurulum uğraştırır.

Home: Her şey kurulu gelir. Aynı şekilde sürücülerini, Chrome, Steam, Discord kurup oyun oynamaya başlarsın. Ama Edge sürekli masaüstünde belirir. OneDrive promosyonları alırsın. Başlat menüsünde TikTok reklamı çıkar. Bir ton telemetri ayarı açıktır (arka planda kullanıcı verisi toplayıp Microsoft'a gönderir) ve tamamını kapatamazsın. Bunları ayrıca tam olarak kaldıramazsın, bazıları sadece devre dışı bırakılabilir. Günün sonunda sana istediğin tatmini vermez ama ilk kurulum hızlı geçer.

Seçim senin. LTSC ISO'larını Massgrave'den indirmeye dikkat et.

LTSC: Optimizasyonu 5 dakikada halledersiniz. Sürücülerini, Chrome, Steam, Discord kurup ekstra yük olmadan oyun oynamaya başlarsın. Ama Game Bar yüklü olmaz. DirectX güncellemen gerekir. "ms-gamingoverlay" uyarısını çözmen gerekir. Ekstra bileşenler (Edge WebView, DirectStorage vs.) Üzerine de uğraşman gerekir. Günün sonunda kafan daha rahat olur ama ilk kurulum uğraştırır.

Home: Her şey kurulu gelir. Aynı şekilde sürücülerini, Chrome, Steam, Discord kurup oyun oynamaya başlarsın. Ama Edge sürekli masaüstünde belirir. OneDrive promosyonları alırsın. Başlat menüsünde TikTok reklamı çıkar. Bir ton telemetri ayarı açıktır (arka planda kullanıcı verisi toplayıp Microsoft'a gönderir) ve tamamını kapatamazsın. Bunları ayrıca tam olarak kaldıramazsın, bazıları sadece devre dışı bırakılabilir. Günün sonunda sana istediğin tatmini vermez ama ilk kurulum hızlı geçer.

Seçim senin. LTSC ISO'larını Massgrave'den indirmeye dikkat et.

O zaman en iyisi resmi yerden ISO indirip, NTLite'dan ms-gamingoverlay hatasını çözüp, Edge silip, ve bazı ayarlar yapıp temiz kurulum yapmak.