Acer Predator Helios Neo 16 sıcaklık değerleri nasıl?

Rickh

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Cihazı alalı 3 gün oldu, MSI Afterburner'i kurdum ancak sadece sıcaklık olarak GPU 1 var. İzlediğim videolarda GPU 2 de vardı. Yine de bu şekilde bir test yaptım ve GTA V online de sıcaklığı 71-72 dereceyi geçmedi ve beni çok şaşırttı. Çünkü YouTube testlerinde 83-84 bantlarında geziyordu, hatta bazen 89 dereceleri görüyordu. Sizce değerler nasıl?

Test etmek amaçlı GTA V'i kullandım. Zaten GTA V güçlü bir oyun, diğer oyunlarda da aşağı yukarı aynı performansı gösterir diye düşünüyorum. Bir de bu GPU 2 sıcaklığının gözükmemesi sorun olur mu sizce?

@mortem.dll hocam siz laptopu alırken önermiştiniz çok teşekkür ederim şu ana kadar beni memnun etti. Umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırım.

Laptop: Acer Predator Helios Neo 16 Intel Core i7 13700HX 16GB 1TB SSD RTX4070 Freedos 16" WQXGA 165Hz Taşınabilir Gaming Bilgisayar NH.QLVEY.003

Rica ederim. Değerleri normal görmekteyim ama yine de MSI Afterburner içerisinden İzleme sekmesine gelin. Ekranda görüntülemek istediğiniz her değer için OSD'de Göster seçeneğini ve Grup Adını Üstüne Yaz seçeneğini aktif edin. Böylelikle istediğiniz değerleri görüntüleyebilirsiniz. İşlemci sıcaklığına da bir bakalım. Bu konu yardımcı olabilir:

Hocam seçenek olarak bunlar var. GPU 2 yani ekran kartı veya işlemci hangisi bilmiyorum ama ekran da sadece birisinin sıcaklığını gösteriyor diğerini bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU Temperature, işlemci sıcaklığını, CPU Usage, işlemci kullanımını ifade ediyor. Onları OSD'de göster deyip Grup Adını Üstüne Yaz kutucuğunu da işaretlerseniz gözükecektir.

CPU temperature, işlemci sıcaklığını, CPU usage, işlemci kullanımını ifade ediyor. Onları OSD'de göster deyip grup adını üstüne yaz kutucuğunu da işaretlerseniz gözükecektir.

Tamamdır hocam. Teşekkür ederim şu an laptop yanımda değil. Yarın tekrar bir deneyeyim. Yine size buradan yazarım. Çok teşekkür ederim.

GPU - 2 sıcaklığı çokta önemli değil orası dahili grafik kartının sıcaklığı.

GPU - 2 sıcaklığı çok da önemli değil orası dahili grafik kartının sıcaklığı.

Merhaba hocam. Biraz daha test yaptım bu sefer GPU sıcaklığı 80 derece civarlarında gezdi ama işlemci sıcaklığı anlık 90 dereceleri bile gördü sizce normal midir bu değerler.

CPU temperature, işlemci sıcaklığını, CPU usage, işlemci kullanımını ifade ediyor. Onları OSD'de göster deyip grup adını üstüne yaz kutucuğunu da işaretlerseniz gözükecektir.

Merhaba hocam. Biraz daha test yaptım bu sefer GPU sıcaklığı 80 derece civarlarında gezdi ama işlemci sıcaklığı anlık 90 dereceleri bile gördü sizce normal midir bu değerler. Cihaz TV 65 watt’a limitleyip bu değerleri düşürmüştü biraz. Olmazsa bir de öyle deneyeyim.

Hocam online kısmında sıcaklıklar daha düşük hikaye modunda neden yüksek oldu acaba?

Son düzenleme:
Sicakliklari dusunme kardesim kapat o gostergeyi laptopun keyfini cikartmaya bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…