Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam,

Bir adet WordPress sitem var, kendisini yeniden açtım fakat her neyse. Ufak bir sorum var, kullanıcı sözleşmesi yazmak şart mı? Bu işlerden pek anlamam haberiniz olsun, zira WordPress'in bazı yerleride bile yardım aldım. Nasıl hazırlanır? Blog sitesi için gerekli midir?
Hele ki kullanıcı sözleşmesini hayatımda hiç yapmadım, zaten bu ilk websitem.

Son düzenleme:
Selam,

Bir adet WordPress sitem var, kendisini yeniden açtım fakat her neyse. Ufak bir sorum var, kullanıcı sözleşmesi yazmak şart mı? Bu işlerden pek anlamam haberiniz olsun, zira WordPress'in bazı yerleride bile yardım aldım. Nasıl hazırlanır? Blog sitesi için gerekli midir?
Hele ki kullanıcı sözleşmesini hayatımda hiç yapmadım, zaten bu ilk web sitem.

Küçük projeler için çok elzem değil ama eklemen iyi olur ChatGPT zaten sana sözleşmeyi yazar.

Web sitenizde kullandığınız teknolojileri, yorum sistemlerini, analitik araçlarını, SMTP ve reklam servislerini herhangi bir AI'a söyleyerek KVKK uyumlu bir kullanıcı sözleşmesi oluşturmasını isteyebilirsiniz.

KVKK bizim ülkemizde çok fazla öneme alınan bir konu olmasa da Almanya vs. gibi GDPR ülkelerinde bu tip sayfaların varlığı çok önemlidir.

Almanya vs. gibi GDPR ülkelerinde bu tip sayfaların varlığı çok önemlidir.

Avrupa Birliği ülkeleri ve bu kurallara dışarıdan katılan bazı ülkeler açısından, sizin de belirttiğiniz gibi, bu tür sayfaların olması bir zorunluluk. Bunun ötesinde, bu kuralların içselleştirilmiş bir yönü de bulunuyor. Örneğin, Netflix'te yayımlanan bir dizide, bir noktada polis ve savcıyla yapılan bir röportajda şu cümle kuruluyor: 'Yasa dışı satış yapan bir site olmasına rağmen, yasal uyarı (Impressum) sayfası olması bizi oldukça şaşırttı.'

Bu noktada, yerelden çıkıp globalde yayımlamayı düşünüyorsanız, bu sayfaların eklenmesinde fayda olacaktır. Ayrıca, içerik kaldırma ve kişisel verilerin silinmesiyle ilgili başvurular için (hem KVKK hem de GDPR kapsamında) bir bilgilendirme yapılması da iyi olabilir.