"ad@soyad.com" şeklinde mail adresi kullanmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baturalp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 293
Biraz açıklayabilir misiniz taşıma kısmini?
Taşıma derken @outlook.com ile biten mail adresini kullanmayı bıraktım, mail sunucusu kurup @teteos.net adresi ile biten maile geçiş yaptım. Bu arada yakında Techolay kanalında Mail sunucu kurulum rehberi geliyor. Domain yönetimi konusunda bilginiz iyi ise işinize yarayacaktır.

Tesekkurler simdiden, domain satin alimi icin en iyi site Cloudflare deniyor.

Cloudflare en sağlam firmalardan biri. Domain ve DNS konusunda Google'dan ve Microsoft'tan daha çok güveniyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

Tek dezavantajı, kendinize özel NS sunucusu açarsanız kullanamazsınız. Ben zaten NS yönlendirmesini Cloudflare'ye yapıyordum. DNS'deki A kayıtları ile web sunucumun gerçek IP adresini de saklıyordum. Bu senaryoda bana sorun teşkil etmedi. (Mail sunucularının IP adresini saklayamazsınız.)

Peki, ne gibi sorun yaratir bu durum?

Anladım,

En guvenlikli ve en iyisi bu kisisel webmailler dogru mudur?

Tam tersi. Kendi hostinginde kullandığın özel mail sunucuları delikli kevgir gibi savunmasızdır. Gmail ve outlook gibi servislerin güvenliği daha yüksek. Benim kendi ismimde domainim olduğu halde kullanmıyorum. İş amaçlı kullandığım var. Google Workspace üzerinden kullanıyorum. Yani illa özel domain alacaksan mail sunucunu yine gmail ve outlook üzerinde kullan. Veya diğer tecrübeli mail servislerinde.

Sunucuyu google’dan alirim, domain icin en guvenilir yer cf mi?

Sunucuyu google’dan alirim, domain icin en guvenilir yer cf mi?
Domaini istediğin yerden al çok da önemli değil. Zaten Google Mail sunucusuna yönlendirme yapıyorsun, ya da kullandığın mail servisi neyse ona yönlendiriyorsun. Çok dandik bir domain provider olmadığı sürece sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…