Adaptörün kaç volt verdiği nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lastornit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 71

Lastornit

Çalışkan
Makaleler
1
Merhaba. Elimdeki adaptör PD, PPS destekliyor ve 5v, 9v, 12v gibi farklı değerler verebiliyor.

5V ile çalışan bir ürüne adaptörü takacağım. Araştırdığım kadarıyla eğer cihaz üstte yazdığım protokolleri desteklemiyorsa varsayılan olarak 5V mu veriyor? Destekliyorsa zaten sıkıntı olmamalı. Benim anladığım standart olarak 5V veriyor, cihazın daha fazla istemesi durumunda, istenilen değeri adaptör verebiliyorsa o zaman değeri veriyor. Doğru mu anlamışım? Şimdi cihazı bozmayayım😬 Amper olarak sıkıntı yok, yeterli.

Cihazin istegine gore veriyor diye biliyorum. Asagidaki gibi yani:

Cihaz'ın bir şey istememesi diye bir olay var mı onu merak etmiştim. Konuyu tek açma sebebim eğerki cihaz bir şey istemiyorsa 5v mı veriyor onu öğrenmek. Cihaz isterse zaten 5v isteyecek sıkıntı yokta, diyelim bir şey istemedi, adaptör reis 15v köklemesinde :rofl:

Merhaba. Elimdeki adaptör PD, PPS destekliyor ve 5v, 9v, 12v gibi farklı değerler verebiliyor.

5V ile çalışan bir ürüne adaptörü takacağım. Araştırdığım kadarıyla eğer cihaz üstte yazdığım protokolleri desteklemiyorsa varsayılan olarak 5V mu veriyor? Destekliyorsa zaten sıkıntı olmamalı. Benim anladığım standart olarak 5V veriyor, cihazın daha fazla istemesi durumunda, istenilen değeri adaptör verebiliyorsa o zaman değeri veriyor. Doğru mu anlamışım? Şimdi cihazı bozmayayım😬 Amper olarak sıkıntı yok, yeterli.
Evet, doğru anlamışsınız. Cihazınızı bozma riskini azaltmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Adaptörü Kontrol Edin:
- Adaptörünüzün teknik özelliklerini kontrol edin. PD (Power Delivery) ve PPS (Programmable Power Supply) desteği olduğuna göre, doğru voltajı sağlayabilmesi için bu özelliklerden faydalanacaktır.

2. Cihazınızı Bağlayın:
- 5V ile çalışan cihazınızı dikkatlice adaptöre bağlayın. Adaptörün çıkış voltajı, cihazın gereksinimlerine göre otomatik olarak ayarlanacaktır.

3. Voltajın Belirlenmesi:
- Eğer cihazınız PD ve PPS protokollerini destekliyorsa, adaptör cihaza uygun voltajı otomatik olarak verecektir. Cihaz, ihtiyaç duyduğu voltajı adaptörden talep edecektir.

4. Güvenlik Kontrolleri:
- Cihazınızın voltaj ve amper gereksinimlerini kontrol edin. Eğer adaptör yeterli ampera sahipse, 5V sağlamak için sorun yaşamayacaksınız.

5. Deneyerek Test Edin:
- Cihazınızı adaptöre bağladıktan sonra, cihazın beklenen şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer bir problem yoksa, doğru şekilde voltaj sağlanıyordur.

Bu adımları izleyerek, cihazınızı güvenli bir şekilde kullanabilir ve adaptörünüzün sağladığı voltajı doğru bir şekilde belirlemiş olursunuz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt