Herkese merhaba! Bugün sizlere ADB sideload ile nasıl ZIP dosyası kurabileceğinizi göstereceğim. Bu yöntem ile TWRP olsun olmasın ROM kurmak mümkün.
gerekenler:
USB kablosu.
Bilgisayar (burada Windows gösterdim, Linux için sadece indirme işlemi farklı)
Biraz mantık.
ADB yazılımını bilgisayarınıza kurmak için buradan (ADB Installer – Xiaomi Tools) son sürümü indirin ve kurun. (hepsine y demeniz yeterli)
cihazınızı hazırlayın:
cihazınızı recovery moduna alın (stock recovery kullanıyoruz):
Dipnot: TWRP veya lineage recoveryde kullanılabilir.
Cihazınızı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
ZIP dosyasını yükleyin:
Cihazınız doğru şekilde görünüyor ise artık ZIP dosyamızı yükleyelim.
Eğer ki her şeyi doğru yaptıysanız, komutun çalıştırılmasının ardından yükleme işlemi başlayacaktır. Bu süreç biraz zaman alabilir, sabırlı olun ve yükleme tamamlanana kadar bekleyin.
Yükleme tamamlandıktan sonra recovery modu menüsüne geri dönün ve "reboot System now" seçeneğini seçerek cihazınızı yeniden başlatın.
Evet arkadaşlar, bugün sizlere nasıl ADB sideload ile ZIP kurulacağını gösterdim. Umarım rehberi sevmişsinizdir. İyi günler dilerim.
gerekenler:
USB kablosu.
Bilgisayar (burada Windows gösterdim, Linux için sadece indirme işlemi farklı)
Biraz mantık.
ADB yazılımını yükleme
ADB yazılımını bilgisayarınıza kurmak için buradan (ADB Installer – Xiaomi Tools) son sürümü indirin ve kurun. (hepsine y demeniz yeterli)
ADB sideload kullanarak ZIP dosyası kurma
cihazınızı hazırlayın:
- Cihazınızda "geliştirici seçenekleri"ni etkinleştirin. Bunun için ayarlar > telefon hakkında > yapım numarası bölümüne gidip "yapım numarası"na birkaç kez dokunun.
- Geliştirici seçeneklerini açtıktan sonra, ayarlar > geliştirici seçenekleri bölümüne gidin ve "USB hata ayıklama" (Custom ROM kurulacak ise OEM kilit açma) seçeneğini etkinleştirin.
cihazınızı recovery moduna alın (stock recovery kullanıyoruz):
- Cihazınızı kapatın.
- Cihazı recovery moduna almak için genellikle güç ve ses açma/kapama düğmelerine aynı anda basmanız gerekir. Cihazınızın modeline bağlı olarak bu kombinasyon değişebilir, bu yüzden cihazınıza özel kombinasyonu araştırın.
- Recovery Modu'na girdikten sonra "apply Update from ADB" seçeneğini seçin. Bu seçenek bazen "ADB sideload" olarak da görünebilir.
Dipnot: TWRP veya lineage recoveryde kullanılabilir.
Cihazınızı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
ZIP dosyasını yükleyin:
- Bilgisayarınızda, komut istemini yönetici olarak çalıştırın.
- Cihazınızın doğru şekilde bağlı olup olmadığını kontrol etmek için
adb devices
komudunu girin.
Cihazınız doğru şekilde görünüyor ise artık ZIP dosyamızı yükleyelim.
adb sideload <dosyanın bulundugu konuma kadar ve zip uzantısına da ekleyerek yazın>
Eğer ki her şeyi doğru yaptıysanız, komutun çalıştırılmasının ardından yükleme işlemi başlayacaktır. Bu süreç biraz zaman alabilir, sabırlı olun ve yükleme tamamlanana kadar bekleyin.
Yükleme tamamlandıktan sonra recovery modu menüsüne geri dönün ve "reboot System now" seçeneğini seçerek cihazınızı yeniden başlatın.
Evet arkadaşlar, bugün sizlere nasıl ADB sideload ile ZIP kurulacağını gösterdim. Umarım rehberi sevmişsinizdir. İyi günler dilerim.