Adobe Premiere Pro "Transcribe" işleminde donuyor

Merhabalar,

Son günlerde Premiere Pro (2024 sonrası gelen güncelleme ile) üzerinde işlem yapmaya çalıştığımda "Windows menüsü altındaki Text (Metin)" seçeneğini tıklayıp Transcribe işlemine başladığımda, süreç aşağıdaki gibi ilerliyor:
  • Başlangıçta yaklaşık 3 dakika süreceği tahmin ediliyor.
  • Ancak bir süre sonra bu tahmin 3 saate çıkıyor.
  • Bilgisayarı hatta 15 dakika boyunca açık bıraktım, ama ilerleme olmuyor, duraklıyor.
  • Sonuç olarak İptal etmek zorunda kalıyorum.
Ayarlara girdiğimde "Media Cache Files" sekmesinden Delete işlemi de yaptım.
Yine bir değişiklik olmuyor. Nerede yanlış yapıyorum? Teşekkürler.

Adobe Premiere Pro'da "Transcribe" işleminin donmasıyla ilgili yaşadığınız sorun için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
- Adobe Premiere Pro 2024 için sistem gereksinimlerinin karşılandığından emin olun. Özellikle RAM ve işlemci yeterliliğine bakın.

2. Uygulamayı Güncelleyin:
- En son güncellemeleri kontrol edin ve Premiere Pro’yu güncelleyin. Güncellemeler genellikle performans iyileştirmeleri içerir.

3. Önbellek Dosyalarını Temizleyin:
- Edit > Preferences > Media Cache bölümüne gidin ve "Delete" düğmesini kullanarak önbellek dosyalarını tamamen temizleyin.

4. Yazılımı Yeniden Başlatın:
- Premiere Pro’yu kapatıp açarak yazılımın sıfırlanmasını sağlayın.

5. Proje Ayarlarını Kontrol Edin:
- Proje ayarlarınızı gözden geçirin ve video dosyanızın kodlamasından kaynaklı bir uyumsuzluk olup olmadığını kontrol edin.

6. Tekrar Dene:
- Metin dönüştürmeyi tekrar başlatın ve farklı bir dosya veya daha kısa bir kliple denemeler yapın.

7. Arka Plan Uygulamaları Kapatın:
- Bilgisayarınızda çalışan gereksiz uygulamaları kapatarak daha fazla sistem kaynağı serbest bırakın.

8. Hata Giderme:
- Adobe’nin destek sayfasında yer alan hata giderme adımlarını inceleyin veya topluluk forumlarından yardım alın.

Adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Başarılar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…