Afrika'da başlayan maymun çiçeği Avrupa’da görüldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Thanos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 279
  • Etiketler Etiketler
    avrupa

Thanos

Üstün
Dostlar herkes sanırım biraz hafife alıyor. Fakat, virüs bir diğer kıtaya atladıysa eğer yetkililer bir şey yapmazsa, virüsün diğer durağı en pis kıta olan, Hindistan, Pakistan gibi ülkeler olacaktır ki bu ülkelerin ne kadar pis olduğunu biliyorsunuz zaten. Ben bombayı buraya bırakayım. Sizce pandemi olur mu?

İlgili kaynak:Maymun çiçeği virüsü Avrupa'ya sıçradı: İsveç ilk vakayı duyurdu

Korona virüsü Çin'de ilk çıktığında dünya çapında daha 1-2 bin vaka varken çevremdekilere bu virüs dünyaca yayılacak demiştim inanmamışlardı pandemi oldu, bu virüsü de ilk çıktığı zamanlardan (koronanın sonlarına doğru daha yeni yeni 1000-2000 vaka varken) beridir takip ediyorum bu da yayılacak, pandemi yaşatacak kadar güçlü mü bilmiyorum ama yayılacağı kesin ama koronaya artı olarak 1958'den beridir bilinen bir virüs, bu yüzden belki pandeminin önüne geçilebilir. Bununla alakalı olarak Technopat'ta ilk duyulmaya başladığı zamanlarda konu oluşturmuştum ki virüs bu kadar güçlü değildi:
Monkeypox (Maymun Çiçeği) virüsü nedir? COVID-19'dan daha mı tehlikeli?

Son düzenleme:

Dediğiniz gibi, muhtemelen eğer maymun çiçeği virüsünü dikkate almazlarsa, pandemi olması yakın gibi yakında bu mesajınız değerlenir.

Bu arada, şunu da söylemekte fayda var yetkililer enfekte kişiyi izole etmeye başlamışlar. Fakat yetkililer fark edene kadar, ellediği, soluduğu hava, bu gibi faktörler göz önünde bulundurulursa önümüzde ki günlerde yeni vakalar duyulacaktı. Ölümcüllüğü konusun da benim de bir fikrim yok. Fakat şu kesin ki, eğer yetkililer şu an bir müdahale yapmazsa, işler çığrından çıkacak. Tabii şu an bildiğimiz kadarıyla virüs kontrol altında ama bakın bildiğimiz kadarıyla. Bana kalırsa virüs diğer Avrupa ülkelerine de sıçradı Avrupa'ya geldiyse bize hayli hayli gelir ülke de afrikalıdan çok ne var? Sonumuz haıyr olsun.

Dediğiniz gibi, muhtemelen eğer maymun çiçeği virüsünü dikkate almazlarsa, pandemi olması yakın gibi yakında bu mesajınız değerlenir.
Yayılma şekli koronaya göre çok daha zor ama mutasyon geçirmesi yayılma şeklini de değiştirebilir, 1958'den beridir bilinen bir virüs olması aslında çözümün daha kolay olabileceğini düşündürmüyor değil. Pandemi olmadan önüne geçilebilir bence.

Şu anlık bildiğim kadarıyla antiviral haplar, antibiyotik gibi ilaçların haricinde, herhangi bir aşı tedavisi bulunmuyor diye biliyorum. Amabilirsiniz ki bu virüsleri birileri yapıyor bana belki paranoya bile diyebilirsiniz. Ama bu virüsü yaptılar ve önümüzde ki günlerde yine farklı bir varyant, mutasyon ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. Şu an da zaten ölümcül bir varyantı var mış sanırım tam o kadar detaylı bilmiyorum. Tek bildiğim, ve bildiğimiz. Haberde de görebileceğiniz üzere virüs İsveç'te görülmüş. İşler kontrol altından çıkacak.

Eğer pandemi olacaksa muhtemelen, Ağustos'un sonlarına doğru belli olur. Olur da eğer Asya kıtasında Hindistan da, veya Pakistan da bu virüs tespit edilirse zaten şunu bilin ki pandemi garanti kapıda demektir. Çünkü dünyanın en pis ülkesinde, ülkelerinde yayılması daha kolay olacaktır.

Artık dünya öyle bir yer haline geldi ki, en ücra noktada başlayan hastalık ta buralara kadar hızlıca gelir oldu. Milletin pisliğinden biz etkilenir olduk.

Nüfus azaltma çalışması part 2 olarak görüyorum. Tedavisi varsa bile sunmayacaklar. Içinde ne olduğu bilinmeyen aşıları yaptıracaklar.

Pandemi olmadan atlatılabilir bence. Yine önlemler alınır belki maske zorunluluğu tekrar gelir ama pandemi olmaz. Neticede çok eski bir virüs ne kadar mutasyon geçirirse geçirsin kökeni belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…