Ağ Denetleyicisi sürücüsü yüklenince sistem kilitleniyor

Okan Gençoğlu

Üyecik
Merhaba, Instagram'dan geldim, yeni kaydoldum ve mobildeyim, hatalarım olabilir, şimdiden kusura bakmayın. Sistem özelliklerinden başlamak istiyorum.

• Anakart: Gigabyte Aorus X870 Elite
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran kartı: Zotac 5080
  • RAM: Patriot Viper 7600 MHz
  • PSU: MSI 1250W Gold sertifika.

Bu kadar yeter sanırım, çok lazım olacağını sanmıyorum bunların. Dün gece vardiyadan çıktım, eve geldim, tatlı tatlı bilgisayarımda oturup oyun oynayacağım. Bilgisayarda kardeşim vardı, açıktı. Bir restart atıp geleyim diye bilgisayarı resetledim. Bilgisayar açılmamaya başladı, reset atmadan önce her şey normaldi. Otomatik onarım moduna girdi, "Ağa bağlanılamıyor" diye hata vermeye başladı. Yapay zekâ ile çözmeye çalıştım, tüm söylediklerini yaptım, yine açamadım. Son çarem olan format attım, sonunda Windows ekranına ulaştım ama interneti hiçbir şekilde görmüyordu. Ethernet bağlı olmasına rağmen görmüyordu. Telefondan paylaşım yaptım, USB ile driver'ları güncelledim, bilgisayar kasıp donmaya başladı ve bir anda kilitlendi.

Tekrar format attım, tekrar Windows ekranına ulaştım. Bu sefer işlemleri tek tek yapmaya başladım. Aygıt yöneticisine girdiğimde ağ denetleyicisi ve 3 tane bilinmeyen aygıt vardı. Ağ bağdaştırıcıları normal bir şekilde görünüyor ama interneti hiçbir şekilde görmüyordu. Ağ denetleyicisi kimliğini kopyalayıp elle güncellediğim an PC kilitlenip kalıyor. GCC'den güncellediğimde Wi-Fi driver'ı kurarken kilitlenip kalıyor, donuyor. Şimdi anakartı garantiye göndermeden önce çözümler aramaya başladım ama bunu nasıl anlatacağımı, internette nasıl araştıracağımı bilmiyorum. Umarım sorunumu düzgün bir şekilde anlatabilmişimdir ve umarım garantiye göndermeden çözümü vardır. Kıymetli forum üyeleri, hocalarım, gerektiği yerde numara sosyal medya paylaşmaya hazırım. Umarım garantiye gitmeden çözümü vardır.

Gigabyte Aorus X870 Elite kendi sitesinden BIOS sürüm nedir bakın, güncel olmadığınızı görürseniz güncelleyin. Bunun için Windows arama kısmına "Sistem bilgisi" yazıp anakart kısmında BIOS sürümünü eşleştirebilirsiniz. Güncel değilse büyük ihtimal sorun geçecektir. Chipset sürücülerini indirip kurun. Ethernet sürücüyüde kendi sitesinden indirip kurun. Varsa 2. bir ethernet girişiniz önce yavaş olanı aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın, yoksa eğer dediğim gibi az önce ki durumlara bakın ve uygulayın. Eğer BIOS güncel ise, ya da güncelledikten sonra sorun devam ederse BIOS üzerinden RAM profil açmayın, EXPO kapalı olarak deneyin. 7600MHz sorun yapabilir, EXPO açık RAM hızını 6000MHz sabitleyin. Bunları deneyin sanırım içlerinden birisi sorunu çözecektir.

Yapay zeka söylediğinde kapattım 4800mhz de ramler stok halde bios güncel. Ramlerim Expo desteklemiyor xmp kullanıyorum şimdiye kadar 7600mhz herhangi bir sorun çıkarmadı kasa içi soğutmam güzel 6 fan içeri egsoz fan dışarı hava akışı sağlıyor kasam Corsair Air5400. Biosu komple varsayılanlara çevirdim anakartta farklı ethernet girişim yok

Güncel olarak internet hala aynı sistem bilgisi ve bilinmeyen aygıtların fotoğrafı

Dosya Ekleri

• IMG_20260927_134721.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20260927_134601.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…