Age of History 2'yle uyumlu, oldukça gerçekçi 1. Dünya Savaşı senaryosu önerisi

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
"Oldukça gerçekçi" derken mesela Fransa'nın veya İngiltere'nin Afrika'daki toprakları çoğu senaryoda gördüğüm kadarıyla direkt ilhak edilmiş vaziyette. Lakin benim istediğim, bu toprakların vasala devletler halinde olması yönündedir. Diğer yandan seneryo paylaşılan forum sitesi önerisi de gelse fena olmaz.

Bunu editör ile siz de yapabiliyorsunuz diye hatırlıyorum hocam, çok eskiden oynamıştım modlu halini. WW1 senaryosuna editör ile bahsettiğiniz toprakları vasal olarak atayabiliyordunuz.

Kerem yılmaz, Eren Ceylan, Sezer Akkaya dışında pek Türk senaryo yayınlayıcısı yok maalesef hocam. Kendi forumlarından mevcut modlu halini indirebilirsiniz, biraz da el ile düzeltmeler yapabilirsiniz haritalara.

Yabancı modlayıcılar da vardı ama isimlerini unuttum dediğim gibi çok eskiden oynamıştım 4-5 modlu, farklı Age of History 2.

Bunu buldum, birkaç vasal var özellikle Afrika ve Hindistan da. Tam olarak gerçekçi mi bilmiyorum

Son düzenleme:
Strateji turune ilgiliysen bu tarz basit oyunlardan ziyade EU4 ve HOI4 gibi oyunlara yonelmeni tavsiye ederim. Baslarda ogrenmesi biraz zor olsa da ogrenince de yuzlerce saat oynayabiliyorsun. Ben de EU4'u ogrenmek icin en azindan bir 50-60 saat harcamistim ama su an 1660 saatim var.

Fransa zaten kolonilerini dogrudan kontrol etmistir.
Britanya'nin birkac dominyonu vardi Kanada, Raj, Avusturalya, Yeni Zelanda, Misir, Guney Afrika falan ancak yine Afrikadaki cogu topragini dogrudan kontrol etmistir.

Sizin dert ettiginiz bu topraklarin core olmasi galiba. Ona yurt da eklersin ancak asimilasyon ozelligi yuzunden yapay zekanin elinde direkt core olacaktir.

Eger bu kadar cok takiyorsaniz bunlari gidin HOI4 alip Great War Redux kurun, onu oynayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…