thErenSK

Uzman
Merhaba, bu sene YKS sınavına girdim pek çalıştığım söylenemez ve 315 bin sıralama yaptım. Tercihlerde birinci sıraya tıbbi görüntüleme yazmıştım kesin gelir diyerek, sıralamam geçen senelere göre fazlasıyla yetmesine rağmen gelmedi maalesef. Arkalara da öylesine Ağız ve Diş sağlığı yazmıştım o geldi. Babam diş protez teknisyeni, tercih döneminde bana bu bölümü yazma demişti dinlemedim. Şimdi de gitmeme pek sıcak bakmıyor. Babamda kendince haklı çünkü özel sektördeki ortamı, şartları biliyor. Bölüm hakkında gözümü fazlasıyla korkuttular.

Ben devlete atanırım diye umut ediyorum. Bu bölümü okuyan, devlette bu alanda çalışan kişilerin tecrübelerine ihtiyacım var. Bu bölümü okumak zaman kaybı olur mu? Devlete atansam bile bu mesleği seçtiğim için hayatım boyunca pişmanlık yaşamaktan korkuyorum. Sürekli olarak doktorun yanında yardımcı eleman olarak çalışmak nasıl olur bilmiyorum. Tıbbi görüntülemede en azından o alanda yetkili kişi sensin. Öyle düşünerek yazmıştım şu anda kafam gerçekten çok karışık.

Aklımda bu sene okurken KPSS çalışıp iyi bir puan alırsam devam etmek, olmazsa sonraki sene tekrar YKS çalışmak var. Şu anda 18 yaşındayım, bu dediğim planın gerçekleşmesi halinde mezun olmam en erken 24 yaşında olacak, 2-3 senem çöpe gidecek. Ya hayata geç kalırsam diye düşünüyorum. Son 1 haftadır her şeyi düşünmekten o kadar yoruldum ki. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Hocam benim babam da diş protez teknisyeni ona göre yorum yapabilirim gayet iyi kazanıyorlar. Ağız diş sağlığı okuyup dişçi çırağı olmaktansa protez okuyup bir sanat yapmak hem daha ilgi çekici hem de sınırı yok. Üniversiteye kayıt olmazsan ek tercih yapabiliyor musun bilmiyorum bunu bir araştır eğer yapabiliyorsan ek tercihle bir protez yeri yazabilirsin. Ben de açıkta kaldım ek tercihleri bekliyorum. 1 haftadır hiçbir şeyden keyif alamıyorum acaba ek tercihten gider miyim diye düşünmekten. 1 sene daha çalışmak istemiyorum.

Hocam benim babam da diş protez teknisyeni ona göre yorum yapabilirim gayet iyi kazanıyorlar. Ağız diş sağlığı okuyup dişçi çırağı olmaktansa protez okuyup bir sanat yapmak hem daha ilgi çekici hem de sınırı yok. Üniversiteye kayıt olmazsan ek tercih yapabiliyor musun bilmiyorum bunu bir araştır eğer yapabiliyorsan ek tercihle bir protez yeri yazabilirsin. Ben de açıkta kaldım ek tercihleri bekliyorum. 1 haftadır hiçbir şeyden keyif alamıyorum acaba ek tercihten gider miyim diye düşünmekten. 1 sene daha çalışmak istemiyorum.

Hocam protez işinde para olanda var olmayanda hiç yok maalesef biz olmayan kısımdayız dükkan kendini anca çeviriyor son zamanlarda. Tabii bunda Kayseri'de yaşıyor olmanında etkisi var. İç Anadolu piyasası daha düşük batıya göre. Yani babam kendi işindende memnun değil.
Ek tercih yapamıyorum maalesef. Zaten erciyes üniversitesinde protez bölümü yok saçma bir şekilde. Olsaydı onu yazardım zamanında. Ben özelde çalışmayı istemem bu bölümde. Olursa devlet olur diyorum ama devletteki diş teknikerlerinin durumu nasıl bilmiyorum onlarda özeldeki gibi şikayetçi mi acaba?
Kırık OBP ile YKS çalışmayı da düşündüm ama hem zaman geçiyor hem çok çok zor bir şey ne yapacağım bilmiyorum yemek yerken uyurken oyun oynarken sürekli ne yapacağımı düşünüyorum.