Ailenin yaşamadığı bir şehirde, yurtta kalarak lise okumak mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Altair
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 538
  • Etiketler Etiketler
    lise

Altair

Yetkin
Deprem tehlikesi nedeniyle ailemi 1 nisandan beri taşınmaya ikna etmeye çalışıyorum ancak nafile. İnsan gibi konuştum olmadı, kavga ettim olmadı, dini açıdan anlattım olmadı, binanın yıkılacağına dair kanıt sundum olmadı. En son bu aklıma geldi. Lise 2'ye geçeceğim. Tatilden sonra Ankara'da bir yurtta okuyabilir miyim? Laptop falan götürülebiliyor muyum? Biraz yurtlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Ekleme: Yazmayı unuttum ayrıca deprem ve iş yerimizin çok az para getirmesi nedeniyle çıkan sürekli kavgalar ve tartışmalar nedeniyle evde çok fazla stres oluştu psikolojimi çok etkiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masraflı bir iş, yani son cümleye kadar tamamdım ama para mevzusu yüzünden evde durmanı tavsiye ederim. Zira büyükşehir yeterince pahalı bir yer. Mecburen evde durman senin için daha iyi olur.

@Altair, lise 2'ye geçerken bunu yapabilir misiniz bilmiyorum fakat ortaokuldan liseye geçerken farklı bir şehirde lise okuyabiliyorsunuz. Sanırım şu anki durumda siz lise 2'ye geçerken nakil işlemleri ile falan farklı bir şehirde lise okuyabilirsiniz.

Masraflı bir iş, yani son cümleye kadar tamamdım ama para mevzusu yüzünden evde durmanı tavsiye ederim. Zira büyükşehir yeterince pahalı bir yer. Mecburen evde durman senin için daha iyi olur.

Fiyatları nasıl oluyor ki?

Ortamı nasıl oluyor yemekleri nasıl oluyor okul saatleri sonrası serbest mi bırakıyorlar hiçbir şey bilmiyorum bir de pansiyonlu okul ve yurt arasında ne fark var?

Fiyatları nasıl oluyoki?
Yani bir İstanbul ya da İzmir kadar olmasa da Ankara'da yaşamak masraflı iş.
Ankara'ya yakın bir yerde oturduğunu farzediyorum (Kırıkkale, Kırşehir vs.) ekstra yük binecektir ailene. Yurt masrafı, kırtasiye, internet, yeme içme vb. şeyler.

Yemekler yurda dahil değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…