AJet uçuşunda kabin bagajı 500 gram fazla olursa sorun olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Talent
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 461

Talent

Uzman
Arkadaşlar, yarın AJet ile üniversiteye gideceğim. Uçak altı valizimin yanında bir de kabin valizim var. Valizleri tarttığımda uçak altı valizimin 15 kg’ı geçmediğini gördüm. Ancak kabin bavulum 8,5 kg geliyor. 500 gram fazla olması sorun yaratır mı?

Önceki uçuşlarımda kabin bavulunu hiç tartmadılar. Eğer palet kısmında tartılmıyorsa ben de tartılmıyor diye biliyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkmaz ya kaç kez tartılmış ki kabin bagajı?
Ben de hiç denk gelmedim, hep direkt soktum ama o zamanlar kilosu fazla değildir diye hiç kafaya takmadım. Şimdi de düşünüp duruyorum.

Ben de hiç denk gelmedim, hep direkt soktum ama o zamanlar kilosu fazla değildir diye hiç kafaya takmadım. Şimdi de düşünüp duruyorum.
Türk Havayolları ile birkaç kez geçtim ve hiç ölçülmedi. Eğer işini aşkla yapan birine denk gelmezseniz ölçmezler diye tahmin ediyorum.

"Bagajlar tartılmıyor, sorun olmaz" mesajlarını dikkate almayınız. Belirttiğiniz ağırlık için sorun olmaz, uçak içerisine alabilirsiniz. Ağırlık daha fazla olursa içerisinden bir kitap çıkarmanız yeterli.

Biraz şans işi hocam fakat genelde 500 gramı çok sorun etmiyorlar.

"Genelde" sorun çıkmıyor. AJet linkine göre sorun, evet. Siz yine de işinizi sağlama alın derim.

@LH44, sen hiç uçakla seyahat ettin mi? THY’de bile kaç kez ne kadar fazla ağırlıkla seyahat edildiğine şahit oldum ben. Geçin onları ya abartmayın. Kaç kez gördünüz kabin bagajının tartıldığını?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…