Çözüldü AJet'te fazla bagaj ücreti alınıyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Talent
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    ajet
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Talent

Uzman
Arkadaşlar, haftaya Antalya’dan Sabiha Gökçen’e uçacağım. Üniversiteye gideceğim için yanımda 2 bavul ve bir de bilgisayar çantam olacak. Bavullardan biri büyük, uçak altına verilecek; diğeri ise küçük, kabin bavulu. Rahatlık olsun diye ve eşyam çok olduğu için uçak bileti tercih ettim, fakat bu kadar çok eşyam olacağını beklemiyordum. Kabin bagajını zaten tartmadıkları için onu doldurabildiğim kadar dolduracağım; ama yine de büyük valiz 15 kg’ı geçebilir. Mobil uygulamasından baktığımda ekstra kilolara ütopik ücretler var. Orada bagajı tartan kişiyle, fazla gelirse, para ödemeden anlaşabilir miyim? Çünkü 1 sene boyunca üniversiteden dönmeyeceğim ve eşyalarım ona göre. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kabin bagajları da havalimanında tartılır ve kabin etiketi verilir. Kabine alınabilecek el bagajı 1 parça ve en fazla 8 kg olmalıdır. 8 kilogramı aşan bagajlar uçağın altına verilir ve kilo başına 190 TL ücret alınır. Havalimanına gitmeden önce mobil uygulamadan ekstra bagaj satın alırsanız ücret daha uygun olabilir; tabloda 1 kg için 170 TL görünüyor.

Fazla bagaj konusunda personelle anlaşmak mümkün değil, işlemler kamera ve ses kayıtlarıyla denetlenir.

Kabin bagajları da havalimanında tartılır ve kabin etiketi verilir. Kabine alınabilecek el bagajı 1 parça ve en fazla 8 kg olmalıdır. 8 kilogramı aşan bagajlar uçağın altına verilir ve kilo başına 190 TL ücret alınır. Havalimanına gitmeden önce mobil uygulamadan ekstra bagaj satın alırsanız ücret daha uygun olabilir; tabloda 1 kg için 170 TL görünüyor.

Fazla bagaj konusunda personelle anlaşmak mümkün değil, işlemler kamera ve ses kayıtlarıyla denetlenir.

Çözüm
Peki o zaman. Ben iki bavulu da uçak altına yollasam ve ikisinden azalttığım birkaç eşyayı uçak içine bir tane daha ekstra çanta sokarak yapabilir miyim? Kabin bagajı yerine bir çanta olur mu?

Peki o zaman. Ben iki bavulu da uçak altına yollasam ve ikisinden azalttığım birkaç eşyayı uçak içine bir tane daha ekstra çanta sokarak yapabilir miyim? Kabin bagajı yerine bir çanta olur mu?
Kabin içerisine 1 parça 8 kilo alma hakkınız var. İkinci el bagajınız olur ve bu tespit edilirse sizden ısrarla uçak altına vermeniz, taşıma hakkınızı geçiyorsa ücret ödemenizi isteyecekler.

Bazı havalimanları elde taşıdığınız bagajı kontrol etmeyebiliyor. Antalya'dan uçmuş arkadaşlarınız varsa sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…