Akıllı ev için ürün önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Guapox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 87

Guapox

Üyecik
Merhaba

Akıllı ev sistemlerine çok merakım var ve denemeye karar verdim. Öncelikle çok bilgim olmadığı için çalışma odamdan başlamak istiyorum denedikçe öğrendikçe diğer odalara geçmeyi düşünüyorum. Örneğin hareket sensoru algıladığı zaman ışıkları açsın veya odaya girmeden telefondan çalışma odamın ışıklarını ayarlasın benim için ortamı önceden ayarlasın. Basit örnekler farkındayım hayal gücüne kalmış ama yararlı ve güzel olan şeyleri yapmak istiyorum öğrendikçe tecrübe kazandıkça geliştiririm diye düşündüm. Bu konu hakkında ürün tavsiyelerine, bilginize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Birkaç sorumda var araştırdıkça gördüm mesela

Raspberry Pi ile homeasistan kurulumu yaparken zigbee ürünleri direk bağlayabiliyor muyum yoksa dongle almam gerekli mi?

Wi-Fi urunleri mi yoksa zigbee urunleri tercih etmeliyim yoksa daha yeni urunleri mi beklemeliyim?

Maliyetleri arttigi icin fiyat performans urunlerini tercih etmeyi dusunuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
- Ürün Tavsiyeleri:
- Akıllı Ampuller: Philips Hue veya LIFX gibi akıllı ampuller, hareket sensörü ile tetiklendiğinde ışıkları açma işlevini destekler.
- Hareket Sensörleri: Aqara veya Sonoff gibi Zigbee tabanlı hareket sensörlerini kullanarak, ışıkları otomatik olarak açıp kapatabilirsiniz.
- Akıllı Prizler: TP-Link Kasa veya Wemo akıllı priz, cihazlarınızı uzaktan kontrol etmenize ve otomatik açma kapama yapmanıza imkan tanır.
- Sesli Asistanlar: Amazon Echo veya Google Nest Hub, sesli komutlarla akıllı ev sistemlerinizi kontrol etmenizi sağlar.

- Soru Yanıtları:
- Raspberry Pi ile Home Assistant Kurulumu:
- Zigbee ürünleri bağlamak için bir Zigbee dongle (örneğin, ConBee II veya Zigbee2MQTT) almanız gerekebilir. Bu cihazlar, Raspberry Pi'nin Zigbee cihazlarıyla iletişim kurmasına olanak tanır.

- Wi-Fi Ürünleri mi Yoksa Zigbee Ürünleri mi?
- Zigbee ürünleri genellikle daha düşük enerji tüketir ve ağda daha fazla cihaz bağlamanıza olanak tanır. Wi-Fi ürünleri genellikle doğrudan internet bağlantısına ihtiyaç duyar ve daha fazla enerji tüketebilir. Zigbee tabanlı ürünleri tercih etmeniz, daha verimli bir akıllı ev sistemi kurmanıza yardımcı olacaktır.

- Yeni Ürünleri Beklemek mi?
- Eğer başlangıç seviyesindeyseniz, mevcut ürünleri tercih etmek daha mantıklı olabilir. Yeni ürünler her zaman daha gelişmiş olabilir, ancak mevcut ürünlerle öğrenip deneyerek evinizi akıllı hale getirmeniz iyi bir başlangıçtır.

Her zaman fiyat-performans dengesine bakarak alışveriş yapmayı unutmayın! Akıllı ev sisteminde öğrenme aşamasında deneyim kazanmak için uygun maliyetli ürünleri tercih etmek iyi bir strateji olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…