Çözüldü Akıllı tahta nasıl formatlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PCRaptor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 952
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PCRaptor

Yetkin
Yer
Istanbul
Video izledim ama nasıl yapılacağını anlamadım. İmaj dosyası ile normal Windows 10 ISO'su ile ne farkı var? Tahtanın hangi faz olduğunu bilmiyorum. Özellikleri şunlar:
  • Gri çerçeve.
  • 8 GB RAM.
  • AMD işlemci ve görüntü birimi.
Normal Windows 10 ISO'sunu flasha Rufus ile yazdırsam çalışır mı, dokunmatik falan gider mi? İmaj dosyası ne, yanında program mı getiriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim normal bilgisayar onlar.
Klavye fare tak ayarla normal bilgisayar gibi.

İmaj dosyası ISO dosyası oluyor. Dokunmatik gitmez, format sonrası internete bağlarsan sürücüsü yüklenir ve dokunmatik işlevi de gelir.

Öğretmeninizden tahtaya müdahale için izniniz olduğunu varsayıyorum.
Akıllı tahtanız muhtemelen Faz2.

İmaj dosyası ile normal Windows 10 ISO'su ile ne farkı var?

Windows 10 çıplak bir sistemdir. Başlangıçta akıllı tahta için yapılandırılmamış, genel sistemler için düzenlenmiş olan, Microsoft tarafından hazırlanan sistem kalıbı. Bunu kurduktan sonra hangi sistemi kullanıyorsanız buna göre sürücüleri yükler, programları kurar ve ayarlarınızı yaparsınız ve kullanıma hazır hâle getirirsiniz.

İmajlar ise belli bir sistem üzerinde gerekli sürücülerin yüklenmiş olduğu, programların kurulmuş olduğu ve ayarların yapılmış olduğu hazır sistemlerdir. Bunları kurduktan sonra sürücü, program ve ayar yapma derdiyle uğraşmadan sistemi direkt kullanmaya başlayabilirsiniz.

Burada Faz1 için bir imaj var mesela.

Normal Windows 10 ISO'sunu flasha Rufus ile yazdırsam çalışır mı, dokunmatik falan gider mi? İmaj dosyası ne, yanında program mı getiriyor?

Çalışır ancak dokunmatiğiniz çalışmaz. Klavye ve fare bağlayıp sürücüleri elle kurmanız gerekir. Windows Update'in dokunmatik sürücüsünü bulabileceğini sanmıyorum. Okul internetinde Windows Update düzgün çalışamıyor zaten.

Buradaki imajı kurabilirsiniz. BIOS şifresi var, BIOS şifresi 9301.

Recep Bey, akıllı tahtalar için normal Windows ISO'ları uygun olmayacaktır. Dokunmatik sorunu yaşanmayacak olsa bile Faz 1 ve Faz 2 akıllı tahtalarda kalibrasyon sorunu yaşanacaktır. Kalibrasyon yapmak için gerekli olan program ise imajlarda hâli hazırda yüklü geliyor. Normal Windows ISO'larında bu programı ayrıca indirmek gerekiyor. Bu yüzden akıllı tahta imajları kullanmak daha iyi olacaktır. Ayriyeten imajlarda derslerde kullanılan programlar da yüklü olarak geldiğinden daha pratik oluyor.

Pratik olması doğru. Ben şahsen saf Windows 10 ISO dosyasıyla kurulum yapıp kendi imajımı oluşturmayı ve okulda onu kullanmayı tercih ediyorum. Piyasada bulunan imajlar fazla şişkin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…