Alan Wake 2 vs Spider-Man

Grafik kalitesi gerçekten çok iyi(!), o kadar iyi ki en yüksek ekran kartlarını bile dumura uğratıyor. Optimizasyonu berbat herhalde bu oyunun.

Grafik kalitesi gerçekten çok iyi(!), o kadar iyi ki en yüksek ekran kartlarını bile dumura uğratıyor. Optimizasyonu berbat herhalde bu oyunun.

Grafiklerinin iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ayrıca ne zaman oynadığınızı bilmiyorum ama ben oyun çıktıktan 3 hafta sonra çıkan optimizasyon yamaları ile birlikte oynadım. R5 5600X+7800XT gibi günümüzde orta-segment bile sayılmayacak bir sistem ile RT kapalı ultrada 2K 60+ FPS, RT+FSR Quality ile de yine 60+ FPS alabilmiştim. Bence gayet yeterli performans.

Ben grafikleri kötü demiyorum da grafik kalitesi deyince de kimsenin aklına bu oyun gelmez. O kadar abartılacak bir grafik kalitesi yok. Aynı grafik kalitesine sahip diğer oyunlar daha performanslı çalışıyor.

Merhaba, ikisinden birini alacağım. Sizce hangisi? (böyle yüksek grafikli, hikayeli oyun önerisinde bulunabilirsiniz)

Spider-Man hikayesi aslında pek yok. Spider-Man filmleri gibi aynı. Aksiyon oyunu sadece. Öneri verecek isek GoW, TLOU1-leftbehind-TLOU2, Resident Evil serisi, RDR 2,

(Bugün uzun süre sonra TLOU'yu bitirdim (7 8 yıl ardından) ve oyunun hikayesi ha ri ka.)

Alan Wake'i tavsiye ederim, özel hissettiren bir oyun. Korku-gerilim tarzını pek oynayamayan, bu tip oyunlara karşı tırsak sayılacak biri olsam da gerçekten farklı bir deneyim. Bir şekilde kendini oynattırdı bana.

Hocam sisteminiz orta segment sayılmayacak diyorsunuz da. İşlemci harici bence gaayette orta, hatta orta-üst'e bile girebilir biraz zorlasak.

Ben grafikleri kötü demiyorum da grafik kalitesi deyince de kimsenin aklına bu oyun gelmez. O kadar abartılacak bir grafik kalitesi yok. Aynı grafik kalitesine sahip diğer oyunlar daha performanslı çalışıyor.

Kimsenin aklına gelmemesi oyunun sadece Epic'te yayınlanması ve niche bir kitleye hitap etmesinden kaynaklı. Bu oyunun grafiğinin iyi olup olmaması konusunda bir kıstas değil. Benim aklıma geliyor ve bu başlıkta başka arkadaşlarda bana hak vermiş gördüğünüz üzere. Alan Wake 2 en kötü hali ile grafiksel bakımdan en iyi 5 oyundan biridir. Performansı konusunda bir yorum yapamam ben oyunun hiçbir yerinde FPS sıkıntısı yaşamadım ama sıkıntı yaşayan insanlar olduğunu reddedemem.

Edit: Ayrıca hikaye kalitesi konusunda da Spiderman'ı katlar cebine koyar.

Hocam sisteminiz orta segment sayılmayacak diyorsunuz da. İşlemci harici bence gaayette orta, hatta orta-üst'e bile girebilir biraz zorlasak.

Günümüzde pek değil ya. Ülkemiz standartlarına iş görüyor orası ayrı.

Alan Wake çok daha iyi oyun da ben Alan Wake bitirirken zar zor bitirdim. Korku temasının ağır bastığı oyunları zor girerim. Kendim için Spider Man tercih ederim ama korku tematiğiyle bir problemin yoksa Alan Wake öneririm.

Hikaye daha çok ilgimi çeker, Alan Wake ile arasında kaldım. Şu an.

RE serisini oynadım, fazla korkucağımı sanmam. Spiderman alıcaktım fakat hikayesi fazla yok vs. dendi, kararsız kaldım.

FPS sıkıntısı yaşicağımı sanmam. Alan Wake 2 daha çok hikaye üzerinde olduğunu söylüyorlar, kararsızım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…