Şişman Adam 53

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
5
Yer
Ankara
Herkese selam,

Yeni bir oyuna başlamak istiyorum ve gözüme Alan Wake serisini kestirdim. Sorularımı sıralayayım sizlere:
  1. Hikaye anlatımı güzel mi? Hikayeleri sürükleyici mi, yoksa sıkıcı mı?
  2. Korku/gerilim oyunu oynamayı normalde sevmiyorum. Bu oyun serisinde fazlaca korku/gerilim öğeleri var mı?
  3. Gamepad ile rahatlıkla oynanabilir mi? Nişan alma, ateş etme vs. gibi mekanikleri gamepad ile rahatlıkla kullanabilir miyim? Ayrıca oyun ayarlarında gamepad ile nişan alma konusunda bir yardım seçeneği var mı? Kastettiğim şey, otomatik nişan alma ayarı yani.
  4. İlk oyunun normal versiyonunu mu tavsiye edersiniz, yoksa Remastered versiyonunu mu?
Eğer cevaplayacaksanız, her iki oyunu da düşünerek cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleme:
Herkese selam,

Yeni bir oyuna başlamak istiyorum ve gözüme Alan Wake serisini kestirdim. Sorularımı sıralayayım sizlere:
  2. Korku/gerilim oyunu oynamayı normalde sevmiyorum. Bu oyun serisinde fazlaca korku/gerilim öğeleri var mı?
  3. Gamepad ile rahatlıkla oynanabilir mi? Nişan alma, ateş etme vs. gibi mekanikleri gamepad ile rahatlıkla kullanabilir miyim? Ayrıca oyun ayarlarında gamepad ile nişan alma konusunda bir yardım var mı? Kastettiğim şey, otomatik nişan alma ayarı yani.
  4. İlk oyunun normal versiyonunu mu tavsiye edersiniz, yoksa Remastered versiyonunu mu?
Eğer cevaplayacaksanız, her iki oyunu da düşünerek cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar.

1. bence güzel bu tamamen kişisel aslında.
2. bana göre fazla korku öğesi öyle aman aman yok ama gerici bir atmosfere sahip olduğundan ister istemez gerebiliyor. Jumpscare falan odaklanınca arada sırada zıplatabiliyor ama alışkınsanız yavaş olduğu için titretecek düzeyde değil.
3. bu konu hakkında fazla fikrim yok ama Alan Wake 2 de bazı videolarda ayarda aim assist ayarı gözüküyor.

1726395581672.webp

4. Remastered da görsel iyileştirmeler yapıldı. Bence Remastered daha mantıklı sonuçta remake gibi hikayeye bir etkisi yok.

Son düzenleme:
Herkese selam,

3. Gamepad ile rahatlıkla oynanabilir mi? Nişan alma, ateş etme vs. gibi mekanikleri gamepad ile rahatlıkla kullanabilir miyim? Ayrıca oyun ayarlarında gamepad ile nişan alma konusunda bir yardım seçeneği var mı? Kastettiğim şey, otomatik nişan alma ayarı yani.

Oyunun yapısı gereği enteresan bir hikaye anlatımı var, karışık gelebilir. Ben de çok korku oyunu oynamam bu oyunda korku oyunu diyecek kadar öge yok, daha çok hayatta kalma-gerilim türünde. Çokca savaştığınız ve dikkatli kaynak tüketimi yapmanız gereken bir oyun. Klavye mouse ile oynadım ancak gamepad ile de sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ben Remastered versiyonunu oynadım çünkü Epic bedava vermişti, çok bugla karşılaşmadım. 2. oyunu aldım ama daha oynama fırsatım olmadı.