Alfa Kuşağı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dürüst olacağım.

Hiçbir işe yaramayan boş bir kuşak. Daha akıllı olanlarına denk gelemedim.

Z'den biri olarak Z'yi sevmezken birde Alfa çıkmış bir baktım ki onlar daha bile rezil. Elbette spesifik bir yılda doğan bütün kişiler aptaldır demiyorum konunun altında genelleme yapıyorum düzgün şahıslar üstüne alınmasın. Seviye niye aşağı iniyor sürekli ? X olsaydım keşke.

Kusaklar bilimsel olarak kanitlandi mi? Yoksa siyasi ve propakanda urunleri mi?
Kuşakların kanıtlanacak bir şeyi yok, sadece doğum tarihine göre insanları sınıflandırma çeşidi.

Kuşakların kanıtlanacak bir şeyi yok, sadece doğum tarihine göre insanları sınıflandırma çeşidi.
Bilmiyorum şu kuşak böyle şöyle diyorlar ya herhalde bir araştırma sonucu olabilir diye düşündüm.

Hayranı olduğun X kuşağının über salak olması yüzünden saltanata olan hayranlığı yüzünden bugün dışarıda için rahat bir şekilde yemek yiyemiyorsun, hatırlatayım dedim.

Telefon ve bilgisayar hariç hiçbir şeye merakları yok. Bu kafayla bizi çağ dışı bırakmaları için bizim bunamamız gerekecek.

Telefon ve bilgisayar hariç hiçbir şeye merakları yok. Bu kafayla bizi çağ dışı bırakmaları için bizim bunamamız gerekecek.
Sanat ruhu, etik değerler, nezaket. Böyle şeylerden de yoksun gibiler. ( 4 sene ile Alfa'ya mensup olmaktan kurtulmuşum bende gerçi ama o 4 senenin farkı baya büyük. )

@3268 bu soruya detaylı bir konu açabilirdim ama kısaca bahsetmek gerekirse, asıl sebep yoksunluk.

Doğadan bağımsız olma isteğiyle beraber, topluluklar kurup gelişen insan, doğaya karşı olan bağımsızlığına karşın teknolojiye bağımlılık geliştirdi.

Bu bağlamda, yok etme içgüdüsüne (Thanatos) sahip insan bağımsız olmak isterken aynı zamanda yaşam içgüdüsüne (Eros) sahip -bu suretle hem bağımsız olmak isterken hem de bağımlılık geliştiriyor. Bu bağımlılığı tabiata yöneltemeyen insan, bakışını uzaya yönlendiriyor.

Burada bir arayış söz konusu. Fakat insan fıtratı gereği Allah'a yönelmezse... Yani şimdi insan ruhu aslında Allah'ın ruhundan bir parça. Yani insan özüne yönelmezse sonsuz açlıkta olan nefsi yoksunluk çeker.

Bu yoksunluk depresyon, kaygı, bağımlılık vb. patolojilere neden olur.

Ya bu işin Allah ile kitap ile ne alakası var dersen sadece düşün derim. Ama boş boş düşünme değil yani. Ciddi bir düşün. Çok alakası var.

Ruh yok. Evrende tesadüfün, kaosun ve evrimin çocuklarıyız sadece o kadar Tek gerçek bilim. Doğadan kopma ve teknolojiya bağlanma kısmına katılabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…