• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Alfais 4353 fan çoklayıcısı 3 fanı besler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
@w1llard, portların sağladığı güç ile ilgili bilgi vermemişler, bu 3 fan 9W güç çeker, o da %100 çalışırsa, bence sorun olmaz.

Arctic'ler 3.5Wx2 Thermalright 1.8W.

@20424 bahsettiği gibi bu tarzda amper hesabı yapmak lazım, fanların amper değeri max yükte bellidir, amper aşılırsa da çok sorun olmaz güncel kartlarda sadece tam rpm'de çalışmaz. Benim 1.2A falan bazı portlar, o sebepten 3000 rpm göremiyorum 3 fan için, 2800 civarı geziyor tam devirde.

Anakart üreticileri kılavuzda belirtiyor port ve amper bilgisi hakkında gerekli bilgi mevcut. Aynı şekilde fanlar için de geçerli.

Anakart kutusundan mı bakmam gerekiyor?

Kutusunda manuel varsa kılavuz oradan yok ise anakart resmi sayfasında manuel mevcut dırekt olarak orada sys_fan cpu_fan vesaire portların amper değeri yazar max desteklediği. Bunun üstüne çıkarsan benim gibi 1.2 1.5A falan çektirirsen 3 tane 3300 rpm'lik fan tek tek taktığında 3300 3200 civarında dönerken şu anda 3'ü %100 devirde 2800 civarında dönüyor bende, güncel kartlarda bu olur en fazla, rpm kısar, watt ile alakalı bir durum.

Genelde sys_fan 1A cpu 2A'dir zaten ya da o da 1A coğu modelde. 1A olarak düşünmek lazım, 0.5A koyacak hali yok adamların sonuçta

@w1llard Düz mantık 3'lü çoklayıcı ile 3 ayrı fan takabilirsin 3 tane p12 max mesela.

Fazla anlayamadım hocam çoklayıcı SYS_FAN'a takılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…