Çözüldü Alienware monitörde going into standby mod problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuf4n
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 132
  • Etiketler Etiketler
    mod monitör
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tuf4n

Başarılı
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarı açtığımda Alienware marka monitöre önce siyah ekranda going intoto standby tarzı bir hata mesajı geliyor hiçbir şey ellemeyince 15-20 sn sonra ASUS logosu geliyor ve normal şekilde PC açılıyor. Böylece PC'nin masaüstüne gelme süresi bayağı uzuyor. Alternatif özellikli sistemler 25 30 saniyede açılıyorken benim monitöre niçin güç geç geliyor olabilir?

Chat'e sorduğumda ise BIOS'ta primary display gibi bir ayar var mış buradan ptg vya PCI-e seçerek monitörün direkt harici GPU'yu görmesini sağlıyormuşuz ben bayağı araştırdım BIOS'ta öyle bir ayarı bulamadım.

Kısa bilgi vereyim BIOS ayarlarım: CSM launch disabled, Fast boot enabled, RAM'ler 6000MHz DOCP tweaker, sistem UEFI.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam bahsettiğin ayar input lag ayarı muhtemelen. Özellike ona dikkat ettim hep DP'de sabit. ( DP kablosu kullanıyorum ). Fakat uzun uğraşlar sonucu BIOS'tan Memory context restore ve Power down ayarını enabled yaptım. İlk başlarda mavi ekran vs yedim fakat sonradan sistem sıkıntısız açıldı hem de istediğim hızda açıldı. Henüz çözüm olarak işaretlemedim çünkü 2 3 gün kullandıktan sonra yapmayı düşünüyorum.
Aynı durumu kendi monitörümde yaşadım. Monitördeki girişleri monitör sırasıyla kontrol ediyor takılı olanı bulana kadar o bulana kadar sistem açılmış oluyor ama monitör açılmamış oluyor taki takılı olan girişi bulana kadar bulduğunda monitör geliyor. Monitör ayarlarından girişiniz DP ise DP'yi HDMI ise HDMI seçin. Sizde bu ayar otomatikte büyük ihtimal.

Hocam bahsettiğin ayar input lag ayarı muhtemelen. Özellike ona dikkat ettim hep DP'de sabit. ( DP kablosu kullanıyorum ). Fakat uzun uğraşlar sonucu BIOS'tan Memory context restore ve Power down ayarını enabled yaptım. İlk başlarda mavi ekran vs yedim fakat sonradan sistem sıkıntısız açıldı hem de istediğim hızda açıldı. Henüz çözüm olarak işaretlemedim çünkü 2 3 gün kullandıktan sonra yapmayı düşünüyorum.

Çözüm

İnput lag olarak isimlendirilmiyor direk giriş yeri olması lazım dediğiniz ayar farklı olabilir. Ama sorununuz çözülmüştür inşallah .

ahh evet kusura bakmayın input source imiş :/ bu arada arada geçen 4-5 günlük süreçte bilgisayar hep kısa saniyede açıldı. Çözüldü olarak işareteyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…