yusufumm07 58
Üstün
AliExpress'den ürün alacağım. Kargo süreci nasıl işliyor? N11 falan mı? Baştan sona bilgi verirseniz sevinirim.
N11 gibi mi satış yapıyor demek istedim çok teşekkür ediyorumN11 ne alaka anlamadım ama PTT'ye veriliyor kargo yaklaşık 10 gün civarında geliyor.
N11 gibi mi satış yapıyor demek istedim Bilgilendirme çok teşekkür ediyorumn11 falan mı'dan kasıt ne bilmiyorum ama normal alışveriş sitesi. Toplam tutar ve maksimum alabileceğin sepet tutarı belirli olduğundan aşım hakkı vermiyordu bildiğim kadarıyla. Direkt ülke sınırlarına girince gümrük işlemlerinin ardından PTT'ye teslim ediliyor oradan da kapıya geliyor.
N11 derken N11'den çok farklı satıcıların satış yapmasından bahsediyorsanız evet AliExpress öyle. Kargo durumunda ise ürünü satın alırken vergisini beraber önceden ödüyorsunuz. Satın alma işleminden sonra yapmanız gereken bir şey yok, beklemek dışında. Geri kalan her şeyi AliExpress ve kargo firması hallediyor. 1 - 2 hafta arasında da ürün elinize ulaşır.
Ben de ilk defa AliExpress uzerinden alisveris yaptim, gelmesini bekliyorum hala. Urunu aldiktan sonra saticinin kargolamasini bekliyorsun, odemeyi zaten sitede yaptigin icin gumruk isleri falan direkt hallediliyor ek ucret olmadan hem cin hem Türkiye tarafinda. Ben ayrıyeten kendim yerine tanidigimin T.C. Kimlik numarasini girdim (alici ismi/adresi vb. ve gumrukte gorunen isim farkli yani) ve hiçbir sorun olmadi. Bu ustteki islemler benim icin yaklasik 5-6 gun surdu. Dun de PTT Kargo paketi aldi ve gelmesini bekliyorum. Sureci zaten AliExpress'te siparislerim kismindan izleyebiliyorsun. Kargonun gelis suresi aslinda biraz da saticiya bagli, ne zaman kargoya verdi vb. etkenlerden dolayi.