Amazon'daki bir satıcı üzerinden 450 liraya 4 gr Arctic MX-6 termal macun aldım, biraz önce geldi. Kutusu daha önce aldığım Arctic ürünleri gibi gayet kaliteli fakat kutunun üzerindeki yaldızlı alanı kazıdığımda herhangi bir kod çıkmadı. Arctic'in sitesine göre burada bir kod çıkması gerekiyordu. Şırınganın üzerinde de hiçbir kod yok. Sanırım sahte; elinde orijinal olan varsa kod var mı diye kontrol edebilir mi?
Kız arkadaşım da aynı şekilde aldı, onunki de böyle geldi. Üzerinde doğrulama kodu yoktu, sadece QR kod vardı ve QR kod da Arctic’in sitesine yönlendiriyordu. Açıkçası pek bir şey anlayamadık, riske atmamak için iade edip başka bir ürün aldık. Bu sefer kod geldi, kontrol ettik ve orijinal olduğu çıktı.
Kız arkadaşım da aynı şekilde aldı, onunki de böyle geldi. Üzerinde doğrulama kodu yoktu, sadece QR kod vardı ve QR kod da Arctic’in sitesine yönlendiriyordu. Açıkçası pek bir şey anlayamadık, riske atmamak için iade edip başka bir ürün aldık. Bu sefer kod geldi, kontrol ettik ve orijinal olduğu çıktı.
Arctic'in soyledigine gore QR kodu okutunca "x.arctic.de" isimli siteye yonlendirmesi lazim, farkli siteye yonlendiren urunler sahte oluyor. Eger sizinkisi de orijinal siteye yonlendiriyorsa orijinal olabilir.
Arctic'in soyledigine gore QR kodu okutunca "x.arctic.de" isimli siteye yonlendirmesi lazim, farkli siteye yonlendiren urunler sahte oluyor. Eger sizinkisi de orijinal siteye yonlendiriyorsa orijinal olabilir.
Gerçek Arctic olsa kod da koyarlardı, sonuçta olay kod. Siteye yönlendiren QR kodu ben de evde basabilirim ki.
Teşekkürler arkadaşları iadeyi başlattım.