Rehber Alınmayacak Gaming Laptoplar

Konu ile bir derdim yok ama laptop konusu model model sayılacak bir husus değil sorun oradan kaynaklanıyor. Mesela HP Victus örneğini vereceksem HP Victus 16 var %45 sRGB panelle geliyor HP Victus 16 var yine aynı model sadece seri numarası farklı diye %90 sRGB panel ile geliyor. Laptoplar burada sadece donanım, soğutma ve kaliteden ibaretmiş gibi muammele yapmışlar ama tüketiciler ekran özellikleri, batarya performansı, ağırlık gibi özelliklerede bakıyorlar kısaca laptoplar ısınma soğunmadan daha fazlası. Oyuncu laptopu olsa bile böyle bu durum.

Casper'larda mesela 3 ms panel var birde 20 ms panel var ghosting birinde daha az çıkıyor birinde daha fazla ve aynı modeller bunlar.

Ayrıca bu konu diğer forunlarda açılıp ortam gerildikten sonra kapanan konularla tıpa tıp aynı. Bu konunun aynısı veya benzeri 100 kere açılıp kilitlendi diğer sitelerde. Haliyle biraz daha özenilmeli yani laptop dediğin modele değil modelinde altındaki başlıklara ayrılır zaten.

Son düzenleme:
Alınmayacak modeller:
-MSI: Thin/Cyborg serisi.

Katılıyorum, Thin modellerinin kendi arasında ufakta olsa soğutma performansı açısından vs. farklılıkları bulunuyor. Bu kadar soruna rağmen almak isteyen varsa dikkat etsin.

Alınmayacak modeller:
-Dell: G15-16 serisi.

Dell:​

G15-16:​

-Anakart sorunları var.
-İşlemcisi aşırı ısınıyor.
-GPU kendisine rastgele 30W limit atıyor.

+ Driveri bazen güzel çalışmıyor. Yazılımsal sorunlara da sahip olduğu bilinmekte.

Alınmayacak modeller:
-Casper: Tüm modelleri.

Casper:​

Bu markanın ne kadar rezil olduğunu çok uzun anlatmak isterdim ancak kısa bir şekilde anlatacağım.

Mevzu derin ve şahsiye benziyor.

Kendi ürünlerini alan kullanıcıyı indirimde ucuz fiyata aldı diye dava ettiler.

Bu olay yaşandığında yaşayan kişinin konusunda bende vardım, fiyatı 23 bin TL falandı bir sürü kişi sipariş etmiş. Laptop normalde 29k fiyata satılıyordu ve muadili cihazlar 30k üzeriydi. Millet saldırdı sırf 4060 kartı var diye 23 bin TL olan ilanlara tıklayıp sipariş vermiş ama olayın phishing gibi fake fiyat ile gerçek üstü fiyat ile satıldığı çok belliydi. Alanların da siparişi iptal edileceği çok belliydi. Bunlardan biri de davacı oldu sanırım ürün gönderilmeyince sonra Casper geri dava vs. açtı diye biliyorum acaba siz bu konudan mı? Bahsediyorsunuz sormak istedim. Bu kadar forumlarda kötü görünen markanın indirim var diye talep görmesi zaten durumun vahimliğini açıklıyor.

Çok doğru, gereksiz bir sponsorlu içerik var. Altındaki cümlenizde doğru inanılmaz fazla reklam var fakat önemli bir yeri atlamışsınız Monster'da aynı şekil siz Monster'a bunu yazmayıp Casper'a yazarsanız ben şahsi art niyet ararım.

Neyse modellerin sorunlarına geçelim.
-Çok ısınıyor.

Intel CPU inanılmaz ısınıyor, ASUS'un bile zor soğuttu işlemcileri Casper'ın soğutmasını ummak saflık olur. Ama GPU sıcaklığını çok fazla düşürenler var.

-Çok fazla arızalanıyor.

Teknoloji işi şans zaten.

-Fanları resmen uçak motoru.

Asıl Acer Nitro 15 ve üstünün uçak motoru fanları var. Bu laptopun fanları maksimum 5400 RPM ile çalışır Acer Nitro 5 ve 15'ler daha yüksek RPM ile döner bu yüzden boş ve gereksiz bir yazı, açıkçası oyuncu laptopu alıp sessiz fan bekliyorsanız size gülerler bu konuyu da kimse ciddiye almaz. Kendi kitlenize hoş görünme çabaları.

-Servisi berbat.

Türkiye'de hiçbir markanın servisi güzel değil.

Monster:​

Clevo kasa modeller:​

-Çok ısınıyor.
-Fan sesleri çok yüksek.

Monster'ın bildiğim kadarıyla 2 farklı Clevo kasası var. Bir tanesi limitli sorunlu eski olan Clevo kasaları bazıları da daha pahalı olan yeni Clevo kasaları. Yeni Clevo kasaları seven çok kişi görmüştüm bu yüzden burası bana garip geldi. Yeni Clevo ile eski Clevo aynı mı o zaman? Yeni clevolar daha iyi diyenler bu forumda da bolca vardı bu arada.

Monster'ın sitesinde Clevo kasa model yok şuan, zaten sadece Trendyol gibi yerlerde satıyorlar onları. Sitedeki model de zaten çok pahalı

Türkiye'de hiçbir markanın servisi güzel değil.
O da doğru ancak bu yine diğerlerinin arasında en kötülerinden. SMS Infocomm ile kapışır.

Altındaki cümlenizde doğru inanılmaz fazla reklam var fakat önemli bir yeri atlamışsınız Monster'da aynı şekil siz Monster'a bunu yazmayıp Casper'a yazarsanız ben şahsi art niyet ararım.
Monster'ın artık parası mı bitti bilmiyorum ama eskiden harbi Monster'ın reklamları aşırı fazlaydı ki arkada televizyon açık kaldığında milletin rüyasına Harun Can abi girerdi

İ5 11400H 3050 Ti Abra A7 clevo kasa var arkadaşımda yılda 1 bakım yaparım ve memnun.

Bu videoyu görmüştüm gülme krizi sebebi. Nereden buldun videoyu ya.
Adamın fanları bozuk, komik olsun diye bir de fn+1'e basıp fanları maksimuma almış ama gerçekten komik içerik. Videodaki modelde Casper G900 ve o modelin üretimi yok diye biliyorum şu an. G870'i de bunun yorumlarında övmüşler.
G900 7000 RPM ile dönüyor fanları, G911'de öyle muhtemelen benim gördüğüm Acer'de Nitro 5 7000 RPM dönüyor bunları muhtemelen duyduğumda bu uçak sahnesi canlanıyor aklımda. Hadi G900 Casper'ın en üst kasası içinde yüksek seviye ekran kartı var, herkesde G900 G911 göremiyoruz da Nitro 5 içinde 3050 4050 bile var sen niye 7000 RPM çalışıyorsun diye sorarlar adama ? Rakipleri LOQ vs 7000 RPM dönmüyor. Ben 4060'lı Nitro 5 gördüm, benim laptop yanında ofis laptopu kaldı, 5500 rpm maksimum görüyor bende benim laptop sesli fanlı sanıyordum. Adam bir açtı fanları 7000 RPM odada herkes dalga geçmişti kısaca laptopun fanlarının devrine takılıp çok sesli diye eksi vermek bana mantıklı gelmiyor.
Monster'ın sitesinde Clevo kasa model yok şuan, zaten sadece Trendyol gibi yerlerde satıyorlar onları. Sitedeki model de zaten çok pahalı
En son clevo olanlar ile olmayanlar çok benziyordu birbirine ben istesemde ayırt edemem. Onu söylüyorlardı unuttum bir detayından ayırt ediliyor.
Monster'ın artık parası mı bitti bilmiyorum ama eskiden harbi Monster'ın reklamları aşırı fazlaydı ki arkada televizyon açık kaldığında milletin rüyasına Harun Can abi girerdi
Bana bol bol çıkıyor TV'de ki TV'de pek kullanmam. İnternette'de çıkıyor aslında size denk gelmemiş şu aralar YouTube'ye girdiğim anda oynadığım oyunların spoilerını yiyorum.
Normalde Casper'ın daha az reklamı vardı, sponsorlu içeriklerden yürüyordu Casper Monster'ı daha çok görüyordum TV'de ben ama 1 2 sene öncesinden bahsediyorum çokta eski değil. Şimdi sponsorlu içerik çekilmiyor galiba iğrenç reklamları var. Monster'ın reklamları cringe değil ama Casper cringe reklamda zirve. Buna kim değinecek diye bekliyordum sen değindin.

İ5 11400H 3050 Ti Abra A7 clevo kasa var arkadaşımda yılda 1 bakım yaparım ve memnun.
Ben başkalarının yalancısıyım, Monster'ı eski clevolar çok kötüydü yeni clevolar çok iyi diye deli dehşet savunanlar vardı bu forumda da varlar eminim. Sizinki de belki yeni bir clevo.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…