Allianz tamamlayıcı sağlık sigortası alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elweald
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 393
  • Etiketler Etiketler
    sağlık
Bu arada Medipol'de geçmemesi ilginç. Bende Türkiye Sigorta'nın TSS'si var, Medipol'de geçiyor.
Her firma aynı yapmıyor maalesef. Ben sırf Acıbadem’e gidebilmek için Bupa Acıbadem Sigorta yaptırdım. Ayrıca TSS’ler (Tamamlayıcı Sağlık Sigortası) "A+" dediğimiz büyük hastanelerde geçmez. İzmir’den örnek vereyim: Medicana ve Acıbadem Kent gibi hastanelerde geçmiyor. Onlar için Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) yaptırmanız gerekiyor; ikisi farklı şeyler.

İşyerinden bize her sene TSS yapılıyor. Çoğunlukla her sene firma değişiyor ama default olarak hepsinde aynı kalan bazı hastaneler var, Medipol'de bunlardan biri. Allianz'da o yüzden geçmemesi ilginç geldi.

Bu arada zamanında Bupa Acıbadem'de yapılmıştı. Yakınımda Acıbadem olduğu için sevinmiştim ama şehrin ücra köşesindeki bir şubesinde geçerliydi maalesef, pek işime yaramadı.

Dediğim gibi, hastanelerin bir sınıflandırması var. Reklamlarında kullandıkları hastaneler genelde A+ hastanelerdir ve çoğu sigorta onları karşılamaz. Allianz, Bupa veya Türkiye Sigorta olması fark etmiyor; poliçede size belirtmedikleri için fark edilmiyor. Size yalan söylemek yerine eksik bilgi veriyorlar, bu sayede hukuki bir durumda sorun yaşamıyorlar.

Ancak işiniz düşüp sağlığınız kötüye gidince gerçeği fark ediyorsunuz. O eşikten sonra da artık verdiğiniz parayı önemsemediğiniz için tabiri caizse geçirdikçe geçiriyorlar. Tavsiyem; TSS yapacaksanız bile poliçeyi dikkatli kontrol ettirin. Mutlaka A ve A+ hastanelerin ne olduğunu sorun ve kapsama ekletin. Olmuyorsa özel sağlık sigortası yaptırın. Firma bazlı değil, hastane bazlı ilerletin bu süreci.

Arkadaşlar merhaba, görselde ilettiğim ürünü almayı düşünüyorum sizce iyi mi?

Eki Görüntüle 228024
Burada yazanlara kanmayın. Arayıp bizzat konuşun ve yazdıklarımı mutlaka sorun. Poliçenin iyi yanlarını gösterip kötü yanlarını göstermiyorlar. Hatta yakın bir zamanda Furkan Karaca'nın başına geldi bu durum; TSS'si olmasına rağmen kanser gibi ciddi bir hastalığın ameliyatını olamadı.

Babam ve Annem Allianz kullanıyorlar ve oldukça çok işimize yaradı. Benimde son aylarda yaşadığım sağlık sorunlarından dolayı bende Allianz tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım ve öneririm.

Şimdi izledim. Videoda bahsedildiği gibi TSS kanser gibi hastalıklar için pek yararlı bir sistem değil, normal sağlık sigortası yapılması lazım. Poliçe yazıları çok kafa karıştırıyorsa NotebookLM gibi bir yere atıp didiklemekte fayda var.

Ayrıca konusu gelmişken araya iliştireyim. Özellikle özel bir hastanede doktora gitmenizden sonra mutlaka e-nabıza girip şikayetiniz hakkında ne yazdığına bakın. Zaman zaman buraya şehven şikayetinizle alakası olmayan rahatsızlıklar yazılabiliyor. Eğer size aksi denmesine rağmen şikayetinizle alakasız bir şey yazılmışsa mutlaka doktor ya da hastane yönetimiyle görüşüp bunu sildirin. Bu yazılan şikayet tanıları ileride sigorta yaptıracağınız zaman karşınıza çıkıp bazı tedavilerin kapsam dışı kalmasına sebep verebiliyor.

TSS aslında kanser gibi süreçler için çok yararlı bir sistem; sadece sigorta şirketinin tutumu berbat. Videoda belirtilen en basit kulak zarı dikilmesi işlemini bile yapmadıklarını söylüyor. Ayrıca bahsettiğiniz "geçmişe dönük hastalık" durumu, teşhisin koyulmasından itibaren 5 yıl içerisinde geçerli. 5 yıl üzerinden geçtiğinde zaman aşımına uğruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…