Almanca öğrenmek mantıklı mı?

Recep bey sanırım Almanca öğretmenliği okumuştu.

Sen onların dilini öğrenmeye çalışıyorsun fakat Güney Kore, Kore savaşından beridir büyük bir Amerikan asimilasyonu yaşıyor. Gençlerin çoğu İngilizce biliyor ve batı kültürüne yakın büyüyorlar. Japonca öğrenmekte Japonya dışında bir yerde işe yaramaz. Fakat Avrupa ve özellike Kuzey-Batı Avrupa'nın tamamında Almanca konuşuluyor. Dil okumanı ben de tavsiye etmem fakat İngilizce'ye alternatif bir dil öğrenecek olsam bu Almanca olurdu.

@desire doue, İngilizce zaten yabancı dil biliyorum olarak söylenecek bir niteliği kalmadı herkes bilmek zorunda hocam.
Bu durumda 2. dil gerekiyor bu da dediğiniz gibi Almanca sonrasında belki ispyanyolca.

@desire doue, İngilizce zaten yabancı dil biliyorum olarak söylenecek bir niteliği kalmadı herkes bilmek zorunda hocam.
Bu durumda 2. dil gerekiyor bu da dediğiniz gibi Almanca sonrasında belki ispyanyolca.
İspanyolca'da çok fazla ülkede geçen bir dil fakat Güney Amerika tarafındakiler ile anlaşmasamda olur. İspanyolca zaten öğrenmesi kolay bir dil birkaç film ile bile basit cümleler akılda kalıyor.

O ulkede yasamiyorsan ingilizce disinda bir dil gerekli olmayabilir cevremde almanca ogrenmeye calisan cok var fakat bunun sebebi muhendisliklerin patlamasiyla ilgili orada calismak icin Almanca ogreniyorlar.

Ne okumak istediğin ve nerelere gelebileceğin tamamen sana kalmış. Günümüzde çoğu iş ne okuduğuna değil kendine ne kattığına bakıyor. Benim kuzenim Almanya'da okudu şu an burada bir firmada çalışıyor. Dediğine göre tarih bölümü bitiren birisi bile onunla aynı şirkette çalışıyor. Aslında bakınca ne alaka diyorsunuz işletme falan okuması gerekmez miydi diyorsunuz. Firmalar tamamen işi yapıp yapmamanıza ve sizin CV doluluğunuza bakıyor. Dil okumak istiyorsan oku sana kalmış. Ama işsiz kalmak istemiyorsan kendini geliştir. Sadece dil bildiği için işe giren birçok insan mevcut. İngilizcem iyi diyorsun dil okumak istiyorum diyorsun. Üstüne bir de Almanca öğrenip İngilizce ile birlikte sertifika alabilirsen sırf bu yüzden bile iş bulabilirsin. Firmalar yurt dışındaki müşterilerle iletişim kuracak insan istiyor çünkü. Bende İngilizce de iyi bir seviyedeyim 8 puanla cambridge sertifikasını kaçırdım. Şu anda da Almanca öğreniyorum. Dediğin gibi artikeller falan zor ama yapabildiğinde çok eğlenceli oluyor ve ben çok güzel kapılar açacağına inanıyorum. Daha 9. sınıfsın fikirlerin değişebilir belki eşit ağırlık düşünürsün belki sayısal belli olmaz çok takılma. Ama şimdiden dil öğrenmeye başla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…